Vardiya'dan çıkıp çadıra koştular!

Fabrikalarının özelleştirilmesine karşı açlık grevinde olan Enerji ve maden işçilerinin önceki akşam misafirleri vardiya arkadaşları Kemerköy Termik Santrali işçileriydi.

Vardiya'dan çıkıp çadıra koştular!

Vardiya çıkışı toplanan işçiler açlık grevinde olan arkadaşlarını ziyarete geldi. Sıra onlara da gelecek ama arkadaşları açlık grevindeyken eve gidemeyen işçiler vardiya çıkışı soluğu açlık grevi çadırında aldı. Sanki aylardır birbirlerini görmemiş gibi kucaklaşan işçiler duygusal anlar da yaşadı. İş yerinde sırt sırta çalışan, omuz omuza mücadele eden dava arkadaşları ikinci görev yeri direniş çadırı ve açlık grevi çadırı önünde kucaklaştı.Yatağan’a yaklaşık bir buçuk saat uzaklıktaki Kemerköy Termik santralinden gelen işçiler “ biz halkımıza olan iki görevimizi de eksiksiz yerine getirmeye çalışıyoruz. Biri elektrik üretmek diğeri ülkenin kalesi olan santrallerimizi ve madenlerimizi korumak. Görev sırası bize de gelecek ama arkadaşlarımız buradayken işten çıkıp eve gidemedik işimizi bitirip çadıra koştuk dediler.

8 SAAT VARDİYA’DA 8 SAAT MÜCADELEDE GEÇİYOR!

Murat İzci (Kemerköy termik santral işçisi) “öncelikle bir görevimiz var. Türkiye’ye elektrik üretiyoruz. Bu soğukta insanları soğukta bırakmamak için elimizden geldiği kadar çalışıyoruz. Mesaimiz bitiyor biz işçiler için burada fedakarlık yapıp açlık grevindeki arkadaşlarımızın yanına koşuyoruz. Yarın bu görev bize gelecek,ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya hazırız.Buradaki arkadaşlar ailelerinden uzaktalar,onların aileleri biziz. İşimizi bitirip çadıra koştuk.Biz orada çalışıyoruz ama aklımız arkadaşlarımızda. Özelleştirmeden vazgeçilene kadar mücadelemiz neyi gerektiriyorsa omuz omuza hep birlikte mücadele edeceğiz.” Dedi.

Yasin Demir ( Kemerköy termik santral işçisi): “ Ülkemizin şu günlerde çektiği elektrik sıkıntısını giderebilmek için 8 saat vardiyada sonra kalan zamanımızın bir bölümünü açlık grevinde olan arkadaşlarımızın yanında olmak için iş çıkışı toparlanarak çadıra geldik.

Elektrik olmazsa hiç bir şey çalışmaz.Enerji bu ülkenin can damarı. Ben AKP’ye oy verdim zamanında yolsuzluğu, yoksulluğu ve hırsızlığı bitireceğini söylediği için.Ama tam tersi bunlar ilave hortum taktılar.Bundan sonraki hiçbir seçimde ben ailem ve tanıdığım bütün insanlara AKP’ye neden oy vermeyeceğimizi anlatıyorum.

Bu mücadelenin hem kendimiz hem ülkemiz hem de tüm halkımız için yapıldığını tüm halkımızın bilmesini istiyoruz .Bu kurumlar vatan toprağıdır, bu ülkenin can damarıdır, özelleştirilemez. Bu kıyıma izin vermeyeceğiz.

Turgay Yarar ( Kemerköy termik santrali işçisi) : “ Tunçbilek’te özelleşmiş bir maden ocağından geldim. İnsanlar çalışmaya mecbur olduğu için asgeri ücrette, yemek,yol ücreti yok çalışırsan çalış çalışmazsan çalışacak adam çok dediler. Bu özelleştirmenin neler getirebileceğinin en somut örneklerinden biridir insan emeğini hiçe sayacaklar,köle gibi çalıştıracaklar, hiçbir güvencesi denetimi olmayacak.Bizler burada ülkemiz, ülkemizin geleceği için mücadele ediyoruz. 8 saat vardiyada,8 saat mücadelemizde geri kalan zamanda da ailemizi görmeye çalışıyoruz. Ne işimizi bırakıyoruz ne mücadelemizi, bizim halkımıza karşı çok büyük bir sorumluluğumuz var santraller ve madenler bu ülkenin kalesidir. Biz bu kaleleri sattırmayacağız. 92 gündür eylemimiz devam ediyor. Halkımıza olan iki önemli görevi de elimizden geldiği kadra yerine getirmeye çalışıyoruz. Hem elektriğimizi üretiyoruz, hem kalelerimizi, santrallerimiz ve madenlerimizi koruyoruz.Ölmek var dönmek yok diyoruz.” Dedi.

ULUSAL KANAL PRORAM YAPIMCISI AÇLIK GREVİ ÇADIRINDA!

Açlık grevindeki işçilerin bir diğer misafiri ise Ulusal Kanal “ ne dersiniz” programı sunucusu ve Anadolu Kadın Hareketi derneği başkanı Birsen Temir oldu. Açlık grevindeki işçileri ziyaret eden Temir,bu süreçte neler yapılabileceğini işçilerle konuştu.

Behiye Yaraşçı

ulusalkanal.com.tr

# özelleştirme # işçi # açlık grevi # çadır # fabrika # vardiya # kemerköy termik santrali