''Kan parası'' verip kurtuldular

İstanbul Mecidiyeköy'de 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasıyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre ölen işçilerin aileleri şirketten tatmin edici para aldığı için şikayetten vazgeçti. Ölen işçilerden Cengiz Tatoğlu'nun babası Selim Tatoğlu, aynı teklifin kendisine de yapıldığını söyledi.

''Kan parası'' verip kurtuldular

Şirket para verdi, acılı aileler şikayetlerini geri çekti. İddiaya göre, 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciası soruşturmasında aileler tatmin edici paralar aldı, şirkete dava açmaktan vazgeçti.

Hürriyet'in haberine göre çarpıcı iddia, ölen işçilerden Bilal Bal'ın ailesinin avukatı olan Mustafa Tanrıverdi'ye ait. Avukat, Torunlar İnşaat'ın acılı ailelere tatmin edici bir miktar ödeme yaptığını, ailelerin de şirkete dava açmaktan vazgeçtiğini söyledi. Şirket, ölen 10 işçiden 8'inin ailesiyle anlaştı.

İddialar üzerine asansör faciasında ölen işçilerden Cengiz Tatoğlu'nun babası Selim Tatoğlu da konuştu. Acılı baba, şirketin kendilerine 700 bin lira teklif ettiğini söyledi.

Selim Tatoğlu, teklif edilen parayı almadı, şirketle anlaşmadı.Facia soruşturmasında, Torunlar İnşaat’ın patronlarına ve üst düzey yöneticilerine takipsizlik kararı verilmesine de tepkiliydi.

ulusalkanal.com.tr