Kofi Annan hayatını kaybetti!

Birleşmiş Milletler eski Genel Sekreteri, Nobel Barış Ödülü sahibi Kofi Annan 80 yaşında hayatını kaybetti. Annan Türk kamuoyunda, Kıbrıs görüşmelerindeki Batı tezlerini savunan rolüyle biliniyor.

Eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan hayat veda etti . Annan'ın geçirdiği hastalık sonucu 80 yaşında yaşamını yitirdiği kaydedildi

Gana'nın Kumasi şehrinde 8 Nisan 1938'de doğan Annan, eğitimini ABD ve İsviçre'de tamamladı. 13 Aralık 1996'da Birleşmiş Milletlerin yedinci genel sekreteri olarak seçildi.

1997'den 2007'ye kadar bu görevde bulunan Annan, BM Genel Sekreteri olan ilk siyah Afrikalıydı.

2001 yılında Nobel Barış ödülüne layık görülen Annan Birleşmiş Milletler'de10 yıl boyunca genel sekreterlik görevini yürüttü. 10 yıllık bir hizmetten sonra Annan 1 Ocak 2007'de görevini Güney Koreli Ban Ki-moon'a devretti.

Ganalı Kofi Annan, Suriye iç savaşının 2. yılında BM Suriye Özel Temsilciliği görevini de üstlendi. Gösterdiği çabalar sonuç vermeyince, 2012 başında başladığı bu görevden 6 ay sonra istifa ettti.

Annan'ın Kıbrıs'taki tarafların uzlaşması amacıyla masaya getirdiği plan 11 Kasım 2002'de Türk ve Rum tarafına sunuldu ancak planı taraflar kabul etmedi.

ulusal.com.tr

# Kofi Annan