Memurlar için zam pazarlığı

6 buçuk milyona yakın memur ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme süreci başladı. Yetkili konfederasyon Memur-Sen zam beklentisini 2022 yılı için yüzde 21, 2023 ise yüzde 17 artış olarak açıkladı. Memurlar ise yurt genelinde basın açıklamaları ile taleplerini iletmeye başladılar.

Memurlar için zam pazarlığı

Haber-Kamera: Samet Can Kocagür

Yaklaşık 4 milyon 200 bin memur ve 2 milyon 200 bin memur emeklisinin maaş ve aylıklarına 2022 ve 2023 yıllarında yapılacak zammın belirleneceği 6'ncı dönem toplu sözleşme görüşmeleri başladı.

Memur Sen ve Türkiye Kamu Sen bu yıl pazarlık masasında birlikte hareket ediyor. Yetkili konfederasyon Memur-Sen zam beklentisini 2022 yılı için yüzde 21, 2023 ise yüzde 17 artış olarak açıkladı.

Pazarlık masasında yer alan Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, memur maaşının enflasyon karşısında hızlı erimesine dikkat çekti.

İzmir'de de Birlik Sağlık Sen, yetkili konfederasyonların talep ettiği zam oranını soğan emekli eylemle protesto etti.

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, reel enflasyona oranla talep edilen zam oranı arasında uçurum olduğunu belirtti.

Onlar koronavirüs salgını sürecinde fedakârca emeklerini ortaya koydular. Yeri geldiğinde mesaileri bitmesine rağmen hastanelerden ayrılmadılar. Sağlık çalışanları da talep edilen zam oranına tepki gösterdi.

Hükümet ve sendikalar arasındaki zam pazarlıkları hakkında ilgili komisyonlar 10 Ağustos'a kadar çalışmalarını yürütecek. 11 Ağustos'ta taraflar yeniden pazarlık masasına gelecek. Hükümet ise teklifini 12 Ağustos'ta açıklayacak. 22 Ağustos'a kadar uzlaşma sağlanamaması halinde, süreç Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na taşınacak.

# zam # memur # toplu sözleşme # memur zammı # memursen # memur zammı ne kadar olacak # memur emeklisi # memur zam 2022