Avukatlardan Adana Baro Başkanı'na tepki

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hayvan hakları politikaları protesto edildi. Barınak koşullarının çok kötü olduğunu söyleyen Adana Barosu Hayvan Komisyonu Başkanı Av. Ali Mert Karakılçık, “Hayvanlara kötü muamele edilmesi suç unsuru oluşturmaktadır.” dedi. Karakılçık, Avukatların hayvan haklarını savunmasına engel olmaya çalışan Adana Barosu Başkanı’na da tepki gösterdi.

Avukatlardan Adana Baro Başkanı'na tepki

Haber: Yalçın Semir Akarsu

Adanalı hayvan severler barınaklardaki kötü sartları protesto etmek için bir araya geldi. Hedeflerinde ise Büyükşehir Belediyesi vardı.

Adanalı hayvanseverler Adana Büyükşehir Belediyesi’ni, belediyenin barınak koşulları kötü olduğu için protesto etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan çok sayıda hayvansever, Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a, yaptıkları açıklamayla taleplerini sıraladı.

Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Metin Yıldırım yaptığı açıklama da Zeydan Karalar’ın hayvan hakları konusunda belediyeye son 25 yılın en kötü dönemini yaşattığını belirtti.

Hayvanseverlerin hedefinde olan diğer isim ise Adana Baro Başkanı Semih Gökayaz’dı. Gökayaz, Baro Hayvan Hakları Komisyonu’nun ve avukatların eyleme katılmasını engellemeye çalıştı.

Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Ali Mert Karakılçık da Zeydan Karalar’ın Adana Baro Başkanı Semih Gökayaz ile görüşerek Avukatların katılmasına engel olmaya çalışmasına tepki gösterdi.

Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesi’ne atıfta bulunan Karakılçık, Zeydan Karalar’ı göreve davet etti.

Belediye’nin kısırlaştırma politikasının olmadığını belirten Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nesrin Çıtırık, sokak hayvanlarının kaderlerine terk edildiğini ifade etti.

Hayvanseverlere; Vatan Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi de destek verdi.

# adana # vatan partisi # milliyetçi hareket partisi # hayvan hakları # avukatlar # Hayvan hakları protestosu # hayvan barınakları