Davutoğlu'ndan Meclis'te tekme tokatlı kavga açıklaması

Meclis'teki tekmeli tokatlı kavgayı, Başbakan Ahmet Davutoğlu Pakistan dönüşü değerlendirdi. "Amaçları AKP Meclis'te kadına saldırdı havası yaratmaktı" dedi. Açılımla ilgili de konuşan Davutoğlu, Suriye ve Irak'taki gelişmeler üzerinden Kürt halkının kullanılmak istendiğini vurguladı.

Davutoğlu'ndan Meclis'te tekme tokatlı kavga açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis'te yaşanan ve 4 milletvekilinin yaralandığı kavgayı Pakistan dönüşü değerlendirdi. Uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, kavgayı kışkırtma olarak yorumladı.

"10 saat grup önergesi tartışılıyor. Sonra bizim grup önergemiz de bu tartışmalar bitip, hani yasaya geçilecekken, iki HDP’li milletvekili hanım kadın milletvekili, Mustafa Elitaş’ın konuşmasında kürsüye geliyorlar. (...) Arbede orada çıkıyor. Ve CHP milletvekili Mahmut Tanal çıkıyor. Oraya saldırıyor. CHP–HDP arasında bir alanda işbirliği, MHP de destek veriyor"

Davutoğlu, Özgecan Aslan olayından sonra muhalefet partilerinin "AKP Meclis'te kadına saldırdı" havası yaratma içinde olduğunu söyledi.

Daha önce İç Güvenlik Paketi’ni ertelediklerini hatırlatan Davutoğlu, Meclis'teki muhalefet partilerinin hiç bir öneri getirmediğini ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu açılımı da değerlendirdi. Suriye ve Irak’taki gelişmeler üzerinden bölgeyi dizayn etmek için Kürt halkının birileri tarafından kullanılmak istendiğini söyledi. 2013 yıl Nevruz'un da PKK'nın geri çekilmeye başlaması gerekirken çekilmediğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# Başbakan Ahmet Davutoğlu # mecliste kavga