İbadi'den Barzani referandumu açıklaması: Kan dökülür

Barzani referandum kararından vazgeçmiyor. Irak'ta gerilim artıyor. Kerkük'te tansiyon yüksek. Irak Başbakanı İbadi son açıklamasında "Referandumu reddediyoruz, kan dökülür" dedi

İbadi'den Barzani referandumu açıklaması: Kan dökülür

Irak'ta referandum gerginliği sürüyor. Kararında ısrar eden Erbil'e Bağdat'tan uyarı geldi. Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, "Kan dökülür" dedi. "Referandumun ertelenmesi değil tamamen iptali gerekir" ifadelerini kullandı.

Irak Başbakanı, başkent Bağdat'ta gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Referandumu şimdi de gelecekte de reddediyoruz" diyen İbadi, "Sınırların, tek taraflı ve güç kullanarak değiştirilmesi kan dökülmesinin kapılarını açar" uyarısında bulundu.

Irak'ın kuzeyinde sürprizler de olabilir. Referandum düğümüyle ilgili önümüzdeki saatlerde ferahlatıcı gelişmeler yaşanabileceğini söyleyen Irak Başbakanı, ayrıntı vermedi.

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum'un, Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüşmek üzere Süleymaniye'yi ziyaret edeceği belirtiliyor.

Kan dökülür açıklaması akıllara Kerkük kentinde Türkmenlere yönelik düzenlenen silahlı saldırıyı getirdi. Bölünme referandumuna dahil edilmek istenen Kerkük kentinde peşmergelerin düzenlediği saldırıya Türkmen güvenlik unsurları karşılık vermiş, gece boyunca çatışmalar sürmüştü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ayrıntılarını da anlattı Irak Başbakanı. İbadi görüşme için "Çok güçlü, anlamlı ve netti" ifadesini kullandı. Irak'in Türkiye ile çok güçlü bir işbirliği olduğunu hatırlattı.

ulusal.com.tr

# ırak # ibadi # barzani # Kerkük