ABD Büyükelçisinden "ilaç tehdidi"

Bir gün önce İstanbul Belediyesine milyonlarca dolar hibe eden ABD büyükelçisi ilaç borçları üzerinden Türkiye'yi uyardı. ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, "Borç ödenmezse ilaç şirketleri Türkiye'den çıkar" dedi.

ABD Büyükelçisinden "ilaç tehdidi"

Doğu Akdeniz, Suriye, Irak ve Libya'da Türkiye karşıtı cephenin başını çeken ABD'den Türkiye'ye ilaç üzerinden tehditvari bir uyarı geldi.

Bir gün önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile 5 milyon dolarlık hibe pozları veren ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield 1 gün sonra Türkiye'nin ilaç borçlarını gündeme getirdi.

Türkiye-ABD İş Konseyi ile ABD Ticaret Odası tarafından düzenlenen 38'inci Amerikan-Türk Konferansı'nda konuşan Satterfield, sağlık sektörü üzerinden tehditvari bir uyarıda bulundu. ABD'li diplomat, Türkiye'deki devlet hastanelerinin Amerikan ilaç şirketlerine olan 2, 3 milyar liralık borç ödenmezse, bu şirketlerin Türkiye piyasasından çekilebileceğini söyledi.

Satterfield, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross'un bu konuyu geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile görüştüğünü aktardı. Satterfield, borçların ödenmemesinin ya da ödemelerin eksik yapılmasının sonuçları olacağını kaydetti.

ulusal.com.tr

# abd # türkiye # libya # suriye # doğu akdeniz # David Satterfield # ilaç şirketleri