Serbest propaganda dönemi başladı

30 Mart'taki yerel seçimleri için serbest propaganda dönemi başladı. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimine göre bugünden itibaren kamuya ait araç ve gereklerle seçim propagandası yapılamayacak.

Serbest propaganda dönemi başladı

Yüksek Seçim Kurulu'nun yerel seçimler için belirlediği takvime göre serbest propaganda dönemi resmen başladı.

Seçim takvimine göre, 20 Mart Perşembe günü sabahından, 29 Mart Cumartesi günü saat 18.00'e kadar kamu kurum ve kuruluşlarına ait araçlarla propaganda yapılamayacak.

Propaganda serbestliği süresinde denetim ve gözetim yetkisi ilçe seçim kurullarında olacak.

Oy verme gününden önceki on gün içinde yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayın araçları ile kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler yayımlanamayacak. Bilgi ve iletişim telefonları yoluyla mini referandum gibi adlarla, bir siyasi partinin veya adayın lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın ve herhangi bir surette dağıtım da yapılamayacak.

Başbakan ve bakanlarla, milletvekilleri yurt içinde yapacakları seçim propagandası ile ilgili gezilerini makam otomobilleri ve resmi hizmete tahsis edilen vasıtalarla yapamayacaklar. Bu maksatla yapacakları gezilerde, protokol icabı olan karşılama ve uğurlamalar ile törenler yapılamayacak. Resmi ziyafet verilemeyecek.

Aydın Gergin

ulusalkanal.com.tr

# yerel seçimler # siyasi partiler