Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali başladı

3. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali başladı. Efes Antik Kenti Odeon'daki ilk konserde Avrupa ve Osmanlı saray müzikleri seslendirildi.

Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali başladı

3. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, İzmir Selçuk’taki Efes Antik Kenti Odeon'da başladı. İlk konserde Avrupa ve Osmanlı saraylarında icra edilen eserler sunuldu.

Saray müziklerini icra eden İzmir Barok Orkestrası'na, konuk solist sanatçılar soprano Linet Şaol, kontrtenor Tolga Siner, bas Burak Bilgili ve perküsyon sanatçısı bariton Hüseyin Tuncel eşlik etti.

Kovid-19 tedbirleri nedeniyle festivalin ilk konserinde seyircilerin arasında mesafe kondu ve maske takılması zorunlu kılındı.

Festival kapsamında operanın eğlenceli yüzü interaktif bir konserle gösterilecek. 26 Temmuz’da yapılacak The Funtime of the Opera Konseri'nde, seyirciler de sahne performansına katılacak. Konserde sevilen ünlü aryalar, napolitenler ve türküler, seyircinin de katılımıyla seslendirilecek.

3. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali'nin son programı 28 Temmuz'da Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşecek.

ulusal.com.tr

# Efes Antik Kenti # avruğa