1 milyon 190 bin borçlu yapılandırma için SGK'ya başvurdu | İlk taksit ödemesi için son gün ne zaman?

Sosyal Güvenlik Kurumuna borçlu olan 1 milyon 190 bin kişi toplam 61 milyar liralık yapılandırma başvurusunda bulundu. Yapılandırılan borçların ilk taksit ödemeleri 30 Kasım'a kadar yapılabilecek. Yapılandırmanın avantajlarının kaybedilmemesi ve yapılandırmanın bozulmaması için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi gerekiyor.

1 milyon 190 bin borçlu yapılandırma için SGK'ya başvurdu | İlk taksit ödemesi için son gün ne zaman?

1 milyon 190 bin borçlu, yapılandırma için SGK'ya başvurdu.

9 Haziran 2021'de yürürlüğe giren 7326 sayılı Yapılandırma Kanunu'na başvurular 30 Eylül itibarıyla sona erdi. Bu süreçte 1 milyon 190 bin borçlu yapılandırma için başvuruda bulundu.

Yapılandırma kapsamındaki borçların gecikme zammı ve cezası ile kanuni faizi silindi. Borç tutarları, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ile güncellendi. Peşin ödemelerde hesaplanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi 'nin yüzde 90'ı, iki taksitle ödemede ise yüzde 50'si silindi.

Kanunla birlikte önemli miktarda SGK alacağı yapılandırıldı. 1 milyon 190 bin kişi, toplam 61 milyar liralık borç için yapılandırma başvurusunda bulundu. Borçluların peşin ödemenin sağladığı avantajlardan yararlanmasıyla 1 milyar 620 milyon liralık tahsilat yapıldı.

Yapılandırılan borçların ilk taksit ödemeleri 30 Kasım'a kadar yapılabilecek, ikinci taksitin son ödeme tarihi ise 31 Aralık'ta sona erecek.

Yapılandırmanın avantajlarının kaybedilmemesi ve yapılandırmanın bozulmaması için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi gerekiyor.

Yapılandırılmış prim borcu ödemeleri e-Devlet'ten yapılabildiği gibi, SGK'nin anlaşmalı olduğu banka şubeleri, ATM'leri ile internet veya mobil bankacılık aracılığıyla da yapılabiliyor.

# sgk borç yapılandırma çıkacak mı # e sigorta sgk yapılandırma # sgk yapılandırma ekranı # sgk yapılandırma e devlet ödeme # sgk yapılandırma emeklilik # e sgk yapılandırma e devlet # borç yapılandırma sgk # e sigorta prim borcu yapılandırma