ABD Sözcü Yardımcısı Harf: "IŞİD ortak düşman"

Amerika'nın Ortadoğu politikasına ilişkin çok önemli bir açıklama geldi. Suriye'nin Irak'taki Işid hedeflerini vurduğu yönündeki haberleri değerlendiren ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, "Ortada ortak bir düşman var. ABD, Suriye, Irak, İran için de aynı düşman IŞİD" dedi.

ABD Sözcü Yardımcısı Harf: "IŞİD ortak düşman"

Irak'ın Suriye sınırındaki Kaim ilçesindeki IŞİD güçleri Suriye askerleri tarafından bombalandı. Haberi ABD ve Bağdat yönetimi de doğruladı.

Associated Press haber ajansında yer alan bilgiye göre, Suriye savaş uçaklarının bölgedeki IŞİD güçlerini vurdu. ABD yönetimi gelişmeyi doğrularken Suriye resmi haber ajansı Irak'ın vurulduğu haberlerini yalanladı. İsmi verilmeyen Iraklı bir yetkili ise Associated Press’e yaptığı açıklamada hava saldırısını doğruladı.

Suriye Ordusu'nun, Irak sınırı yakınında Irak Şam İslam Devleti terör örgütüne ait mevzileri vurması ABD'yi Suriye'ye karşı izlediği politika konusunda zora soktu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, "Suriye'nin IŞİD'e karşı düzenlediği hava saldırılarından haberimiz var tabii ki." dedi.

Suriye'nin IŞİD'e karşı giriştiği hava saldırılarını tartışmayacağını belirten Marie Harf, "Ortada ortak bir düşman var. ABD, Suriye, Irak, İran için de aynı düşman IŞİD" diye konuştu.

"IŞİD'in tüm bölge için bir tehdit oluşturduğu fikrine katılıyorum" diyen Harf, "Ama ortak bir düşman olması bu bizim stratejik çıkarlarımızı göz ardı edeceğimiz anlamına gelmez. Bu ikisi farklı durumlar" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# ışid # marie harf # ortak düşman