Suriyeliler geri dönüyor

Suriyeliler terörist grupların Humus'tan çekilmesiyle birlikte kente dönmeye başladı. Ülkenin batısındaki kent üç yıldan uzun süren savaşta harebeye döndü. Çarsamba gününden beri yaklaşık bin 700 muhalif askeri Humus'u terk etti.

Suriyeliler geri dönüyor

Suriyeliler batı destekli terörist grupların ülkenin batısındaki Humus kentinden çekilmesiyle birlikte evlerine geri dönüyor.

Ellerinde eşyalarıyla dönüş yolunu tutan Suriyeliler harabe olmuş bir kentle karşılarştı. Üç yıldan uzun süren savaşta kent yerle bir oldu.

Çarsamba gününden beri yaklaşık bin 700 muhalif askeri Humus'u terk etti. Suriye'deki savaşta muhalif grupların çekildiği ilk büyük kent Humus oldu. Kentin tamamında kontrol Suriye ordusunun eline geçti.

Humus Valisi Talal Barazi kentin silah ve savaşçılardan arınmış bir yer olduğunu ve görevlilerin de sokakları mayınlardan temizlemeye başladıklarını söyledi.

Evlerine dönen Humus sakinleri Suriye'ya karşı savaşan muhalif güçleri evlerini yağmalamakla suçluyor. Halk kentin şu an en güvenli semti olan Hamidiye’ye gelmeye başladı. Suriye Arap Haber Ajansı’nın haberine göre, Suriye ordusu bomba imha ekipleri Hamidiye semtindeki el Selam Kilisesi yakınlarında muhtelif hacim ve şekillerde 5 bomba düzeneğini etkisiz hale getirdi.

ulusalkanal.com.tr

# Humus # terörist # suriyeliler # geri dönüyor