“Yürümemiz gereken uzun bir yol var“

- Beşiktaşlı futbolcu Atiba Hutchinson: "Şampiyonluk için şansımız çok yüksek" - "Henüz ilk yarıyı tamamladığımızı unutmamamız lazım. Yapılması gereken çok iş, kazanılması gereken çok maç var" - "Biz takım halinde iyi oynuyoruz. Böyle olunca benim de bireysel olarak fark yaratmam daha mümkün hale geliyor"

“Yürümemiz gereken uzun bir yol var“

Beşiktaş'ın Kanadalı oyuncusu Atiba Hutchinson, Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olacaklarına inandıklarını ve şanslarını yüksek gördüğünü söyledi.

Siyah-beyazlı takımın Belek'teki kampında gerçekleştirilen basın toplantısıyla gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atiba Hutchinson, ligin ilk yarısını 41 puanla lider tamamlamalarıyla ilgili olarak, "Şampiyonluk için şansımız çok yüksek. Ancak yürümemiz gereken uzun bir yol var. Önemli olan devamlılığı sağlayabilmek" dedi.

Ligin ilk yarısında Fenerbahçe ve Galatasaray'la iç sahada oynadıklarını ve ikinci yarıda bu güçlü rakipleriyle deplasmanda karşılaşacaklarını hatırlatan Hutchinson, "Zor maçlar oynayacağız. Fenerbahçe ve Galatasaray karşılaşmaları için deplasmana gideceğiz. Bu müsabakalar belirleyici olacaktır. Tüm maçlarımız önemli ve oldukça zorlu olabilir. Geçtiğimiz yıllarda sezon sonuna doğru düşüşler yaşamıştık. Bunu tekrarlamamamız gerekiyor. İkinci yarıya daha da iyi bir performansla, daha sağlam girip bu yarışın içinde kalmamız ve sezon sonunda da zirvede yer almamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İlk yarının kendileri için gerçekten çok iyi geçtiğini anlatan Kanadalı futbolcu, "Takım olarak devamlılığı yakaladık. İyi performans gösterip, iyi sonuçlar aldık. Özellikle deplasman performansımız çok dikkat çekiciydi. Takımın oyun kalitesi ve özverisi yükseldi. Çok iyi bir dayanışma gösterdik" diye konuştu.

Sezon içinde istikrarın büyük önem taşıdığına dikkati çeken Hutchinson, "Bunu başardık ama henüz ilk yarıyı tamamladığımızı unutmamamız lazım. Yapılması gereken çok iş, kazanılması gereken çok maç var. İyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. İkinci yarıya en iyi şekilde hazır olmak istiyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

- "Kadro derinliği önemli"

İlk bölümde lig performanslarının iyi olduğunu, UEFA Avrupa Ligi'den ise son maçta elendiklerini hatırlatan Kanadalı oyuncu, "Şimdi yeni bir başlangıç yapacağız. Ligde ve kupada müsabakalar oynayacağız. İyi bir kadro derinliğimiz var. Her mevki için 2-3 alternatif bulunuyor. Bu da sezonun kalan bölümünde bize oldukça yararlı olacaktır. Kadro derinliği önemli" değerlendirmesinde bulundu.

Takım içi rekabetin önemine değinen tecrübeli futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rekabet, takıma büyük katkı sağlar. Bu sayede tüm oyucular kendilerini istim üzerinde hisseder ve gelişme gösterir. Veli Kavlak ve Tolgay Arslan da aramıza döndüler. Bizim için önemli oyuncular. İkinci yarının başlamasını heyecanla bekliyoruz. Ben bugüne kadar ne yaptıysam aynısını yapmaya devam edeceğim ve elimden gelenin en iyisini vereceğim. Oynadığım her dakikanın hakkını vermeye çalışacağım."

- "Artık olgunluk dönemime giriyorum"

Kendisinin artık olgunluk dönemine geldiğini vurgulayan Hutchinson, şunları söyledi:

"Kişisel olarak daha fazla tecrübe kazanıyorum. Takım içindeki rolümü daha iyi biliyorum ve sahadaki durumu tanımlayabiliyorum. Savunma ile orta saha, orta saha ile de hücum hattı arasındaki dengeyi kuruyorum. Takım oyunu sağlam olunca, sizin bireysel olarak fark yaratmanız daha fazla mümkün. Hiçbir oyuncu tek başına fark yaratamıyor. Takımın seviyesi yüksek olunca siz de ön plana çıkmaya başlıyorsunuz. Biz takım halinde iyi oynuyoruz. Böyle olunca benim de bireysel olarak fark yaratmam daha mümkün hale geliyor."

Sezon başında takımdan ayrılma ihtimalinin gündeme geldiğinin hatırlatılması üzerine Atiba Huchinson, "İleri ve geri giden bir süreçti. Ben en başından itibaren takımda kalmak istedim ve niyetimi belli ettim. Yeni mukavele süreci biraz zaman aldı. Kulüp de kendi iradesini ortaya koydu. Sonunda da anlaşıldı. Kaldığım için gerçekten çok mutluyum. Takım daha iyiye gitti. Ben de başarılı bir performans sergiliyorum. Tüm sürecin sonunda burada kaldığım için mutluyum" ifadelerini kullandı.

UEFA Avrupa Ligi'nden elenmiş olmalarının ikinci yarıda kendilerine avantaj sağlayıp sağlamayacağı sorusu üzerine Hutchinson, "Bu durum küçük bir avantaj getirir. Rakiplere oranla daha zinde olacağımız bir gerçek. Ancak bu durumun bize maç kazandıracağını söyleyemeyiz. Her karşılaşmaya aynı ciddiyetle başlamamız ve devamını getirmemiz gerekiyor" yanıtını verdi.

Son olarak, takım arkadaşı Oğuzhan Özyakup'un performansına övgüde bulunan Kanadalı oyuncu, "Bu sezon gerçekten harika performans gösteriyor. Her maç üst düzeyde oynadı. Savunma ve hücumda önemli katkı yaptı ve özellikle savunmada kendisini çok geliştirdi. İnanıyorum ki bu oyununu ikinci yarıda da sürdürecek. Daha olgun bir performans gösteriyor. Artık deneyim de kazandı ve iyi bir kombinasyon ortaya çıktı" diyerek sözlerini tamamladı. AA

# beşiktaş # spor toto süper lig # futbol # süperlig # atiba hutchinson