Kemal Kılıçdaroğlu 1915 olayları hakkında konuştu!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu AB ülkelerinin büyükelçileriyle buluştu. Avrupa Parlamentosu’nun soykırım kararını doğru bulmadıkları büyükelçilere aktardıklarını belirten CHP lideri soykırım kavramının yanlış olduğunu belirtti. CHP Genel Merkezi’nden aynı gün yapılan açıklamada ise 1915 olayları için “büyük felaket” tanımının yapılması dikkat çekti

Kemal Kılıçdaroğlu 1915 olayları hakkında konuştu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Letonya Büyükelçilği’nin evsahipliğinde Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçileriyle görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan CHP lideri Avrupa Parlamentosu’nda onaylanan soykırım kararını değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu kararının sonuçları konusunda büyükelçileri uyardığını kaydetti.

CHP lideri Avrupa’nın olaya tek taraflı baktığını ifade etti.

Öte yandan CHP Genel Merkezi’nde konuyla ilgili Kılıçdaroğlu adına yapılan açıklamada “1915 olaylarının” büyük felaket diye tanımlandı. Bu tanımı bugüne kadar Amerika Başkanları kullanıyordu.

Açıklamayı okuyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik’e İstanbul Milletvekili adayı Selina Doğan’ın soykırım tezlerini savunması da soruldu. Özçelik, bu soruyu “Bizde biat kültürü yoktur” sözleriyle yanıtladı.

ulusalkanal.com.tr

# chp # kemal kılıçdaroğlu # ermeni # 1915