''Çuval''ın yıl dönümü! TGB'liler müzik notasıyla değil Çuvala çuvalla yanıt verdiler

Süleymaniye’de ABD askerlerinin Türk subaylarının başına çuval geçirmesinin üzerinden tam 12 yıl geçti.

''Çuval''ın yıl dönümü! TGB'liler müzik notasıyla değil Çuvala çuvalla yanıt verdiler

4 Temmuz 2003’te yaşanan olaya Türk halkı büyük tepki göstermişti. Ankara’nın ABD’ye nota vermesi gerektiğini söyleyenlerle dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, “Ne notası müzik notası mı?”diye alay etmişti.

Türk milletinin 12 yıllık hesabını ise Türkiye Gençlik Birliği ve Vatan Partisi Öncü Gençlik üyeleri, 3 farklı zamanda Amerikan askerlerinin başına çuval geçirerek sordu. TGB’nin 13 Kasım 2014’te İstanbul Eminönü’nde ABD askerlerinin başına çuval geçirdiği eylemi dünya kamuoyu günlerce konuştu.

AKP HÜKÜMETİ SESSİZ KALDI

4 Temmuz 2003 günü Kuzey Irak’ın Süleymaniye kentinde karargah kuran 11 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ve Türkmen mihmandarlarına Amerikan 173. Hava İndirme Tugayı’na bağlı askerler çuval geçirip sorguya çekti.

AKP hükümeti bu hakarete ve saldırıya karşı sessiz kalırken, 2006 yılında kurulan TGB bu süre içerisinde 3 farklı zamanda Amerikan askerlerinin başına çuval geçirdi. TGB’liler bu eylemleri 20 Ekim 2011’de Bodrum’da, 22 Ocak 2013’de İskenderun’da, 13 Kasım 2014’te de İstanbul’da gerçekleştirdi. Eylemleri nedeniyle TGB’lilerin yargılandığı davalar halen devam ediyor.

‘TÜRKİYE’Yİ BÖLDÜRTMEYECEĞİZ’

TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, çuval olayının yıl dönümünde Aydınlık’a konuştu.

Amerika’nın dünya ölçeğinde milli devletlere karşı savaş açtığını belirten Cengiz, “Bizim bölgemizi de terör örgütleriyle bölmeye çalışıyorlar. Türkiye’ye karşı girişilen emperyalist saldırının merkezinde Amerika var. Askerimize çuval geçirilmesi de bu saldırının bir parçasıydı. Biz Amerikan askerine çuval geçirirken Ortadoğu’nun mazlum ülkeleri adına bir cevap verdik. Bugün de ilan ediyoruz. Türkiye’yi böldürtmeyeceğiz. Türk gençliği Amerikan emperyalizmine karşı mücadeleye her zaman hazırdır” dedi.

‘DEVAM EDECEĞİZ’

TGB Genel Başkan Yardımcısı ve Dünya Antiemperyalist Gençlik Birliği Genel Sekreteri Elif İlhamoğlu da 2003’te Başbakan ‘Müzik notası mı vereceğiz, ne notası?’ dediğinden beri milletin gönlünde büyük bir ateş olduğunu bildirerek şunları söyledi: “Bizim yaptığımız çuval eylemi milletimizin gönlüne su serpti. Türkiye’de yükselen büyük bir antiamerikancılık var ve biz bunu bir kez daha açığa çıkardık. Bu eylemimiz ayrıca dünyada Amerikan zulmüne uğrayan Irak’tan Suriye’ye, Venezuela’dan Malta’ya Filistin’e kadar tüm mazlum ulusların da gönlüne su serpti. Hiç kuşku yok ki dünyanın en kanlı ordusuna karşı gerçekleştirilmiş en meşru eylemdir bu.”

Aydınlık

# amerika # tgb # çuval # ABD askerleri # Süleymaniye