MİT harekete geçti

MİT Başbakanlığın talimatıyla harekete geçti. Müsteşar Hakan Fidan imzasıyla alt birimlere gönderilen resmi yazıda, 2014'te takip edilecek öncelikli hedefin tarikat ve cemaatler olduğu belirtildi. Yazıda, tarikat ve cemaatlerin devlet içinde yasadışı olarak yapılandığına dikkat çekildi.

MİT harekete geçti

Taraf'ın haberine göre, MİT, Başbakanlığın talimatıyla harekete geçti. Müsteşar Hakan Fidan'ın alt birimlere gönderilen talimatla tarikat ve cemaatler 2014 yılında öncelikli hedef olarak gösterildi.

Tarikat ve cemaatler, "Paralel Devlet Yapılanmaları"nın kısaltması olan PDY ile ifade edildi. Resmi yazıda, "Yurt içi ve yurt dışı kaynaklı tüm dini fraksiyonlar" hedef gösterildi.

Talimatta, "İllegal faaliyet yürüten Paralel Devlet yapılanmaları birinci derecede hedef önceliğinde izlenecektir. bir takım grupların, yargı ve güvenlik güçleri başta olmak üzere, devlet içerisinde illegal yapılanma faaliyetlerinde bulundukları görülmüştür. Bundan böyle bu ve benzeri yerli / yabancı mahreçli oluşumların takip ve kontrolü önem taşımaktadır." denildi.

Fidan, tarikat ve cemaatlerin içinden ajan kazanılmasını istedi. Talimatta, devlet kurumlarına girmiş cemaat mensuplarının tespit edilmesi de emredildi.

ulusalkanal.com.tr

# MİT # erdoğan # taraf # hakan fidan # paralel devlet