Birleşmiş Milletler Filistin için toplanacak

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi İsrail'in Filistin'e saldırılarını görüşmek için 3. kez toplandı. ABD yine İsrail saldırılarının durdurulması için karar alınmasını engelledi. 3 toplantıdan da İsrail karşıtı bir karar çıkmamasına Türkiye ve Suriye'den tepki geldi. BM Genel Kurulu ise perşembe günü toplanacak.

Birleşmiş Milletler Filistin için toplanacak

Birleşmiş Milletler Güvenlik konseyi bir hafta içinde 3. kez toplandı. İsrail'in Filistin'e saldırıları tek gündemdi. ABD'nin baskıları konseyin somut adım atmasını engelledi.

Güvenlik Konseyi'nin 3. toplantısında somut adım atılmamasına tepkiler vardı.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, İsrail'in Filistin'e saldırıları karşısında BM Güvenlik Konseyinin sessiz kalmasının "kabul edilemez" olduğunu söyledi.

BM Genel Kurulu, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını görüşmek üzere perşembe günü toplanacak. Açıklamayı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Başkanı Volkan Bozkır yaptı. Bozkır, işgal altındaki Filistin topraklarındaki durumun görüşüleceğini açıkladı.

Suriye’nin Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi Bessam Sabbağ ise İsrail’in Filistin'e saldırılarının, ABD ve bazı Batı ülkelerinin desteği altında yapıldığını vurguladı.

Güvenlik Konseyi'ne bir tepki de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

BM başta olmak üzere ilgili tüm uluslararası platformlarda yoğun diplomasi yürüttüklerini belirten Erdoğan, Güvenlik Konseyinin gereken sorumluluk bilincini sergileyemediğini söyledi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi trafiği de sürüyor.

Papa Fransuva ile bir telefon görüşmesi yapan Erdoğan, İsrail’in saldırılarının muhatabının sadece Filistinliler değil tüm Müslümanlar, Hristiyanlar ve insanlık olduğunu ifade etti.

# abd # cumhurbaşkanı erdoğan # filistin # bm # arap # cezayir # Birleşmiş milletler # Nijer