Türkiye Güven Huzur ve Vale Uygulaması: 813 kişi yakalandı, 787 araç trafikten men edildi

İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde eş zamanlı Türkiye Güven Huzur ve Vale Uygulaması yapıldı. 813 kişinin yakalandı, 787 aracın trafikten men edildi. 12 umuma açık iş yerinin kapatıldı.

Türkiye Güven Huzur ve Vale Uygulaması: 813 kişi yakalandı, 787 araç trafikten men edildi

Ülke genelinde eş zamanlı olarak 'Türkiye Güven Huzur ve Vale Uygulaması' yapıldı.

Ülke genelinde 7 bin 650 noktada yapılan uygulamaya 53 bin 67 personel katıldı. 205 dedektör köpek kullanıldı.

Uygulama vatandaşların yoğun olarak bulunduğu eğlence ve etkinlik yapılan meydanlarda, fuar ve kutlama alanlarında, kamu binaları çevreleri ile açılan yollarda yapıldı.

Denetimler sonucunda çeşitli suçlardan aranan 813 kişi yakalandı, 6'sı çocuk olmak üzere 19 kayıp kişi bulundu. 5 bin 372 araca işlem yapıldı, 787 araç trafikten men edildi, 69 aranan araç tespit edildi. Ayrıca 283 umuma açık yere işlem yapılırken, 12 iş yeri kapatıldı.

Vale hizmeti sunan 802 işletme ile 313 vale personeli denetlendi. Vale yönetmeliğine aykırı uygulama yapan işletmeler hakkında tutanak tutuldu. 9 işletme ile 1 vale personeline idari yaptırım uygulandı.

Türkiye Güven Huzur uygulamasında, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, kaçak sigara, kaçak tütün ile çok sayıda ateşli silah ve yardımcı malzeme de ele geçirildi.

# Trafik # polis # uyuşturucu # içişleri bakanlığı # ceza # sigara # tütün # Denetim # Türkiye Güven Huzur # sabıka kaydı # İçişleri Bakanlığı operasyon # İçişleri Bakanlığı uygulama # içişleri bakanlığı denetim # Türkiye Güven Huzur Uygulaması # cezai işlem # dedektör köpek