Kılıçdaroğlu'nun danışmanları PKK/HDP'ye siper oluyor

Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Şenoğlu'nun da tutuklu bulunduğu 2014'teki Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturma kapsamında çok sayıda HDP'li gözaltına alındı. Gözaltı kararlarının ardından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanları İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve İstanbul Sezgin Tanrıkulu duruma tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun danışmanları PKK/HDP'ye siper oluyor

Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Şenoğlu'nun da tutuklu bulunduğu 2014'teki Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturma kapsamında 7 ilde 82 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Gözaltı kararlarının ardından açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve CHP İstanbul Sezgin Tanrıkulu kararlara tepki gösterdi.

Tuncay Özkan yaptığı açıklamada "Kardeşim Sırrı Süreyya Önder’e yaptığınız zulümdür. Tam altı yıl sonra yargılanıp serbest kaldıkları dosyadan yüzlerce siyasetçiye yaptığınız zulümdür. Bunların sonunda zulmünüzde boğulursunuz." dedi.

Sezgin Tanrıkulu ise açıklamasında "Ayhan Bilgen, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve bir çok siyasetçi sabah saatlerinde gözaltına alındılar. Nedeni 6-8 Ekim 2014 Kobane olaylarıymış. Aradan tam 6 yıl geçmiş, soruşturulmuş, ifade vermiş ve yargılanmışlar. Bu sabah yapılan gözaltılar Saray’a düğün hediyesidir!" dedi.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

Ayhan Bilgen / Kars

Alp Altınörs/Ankara

Nazmi Gür/ Ankara

Ali Ürküt/Diyarbakır

Altan Tan/Diyarbakır

Ayla Akat Aka/Diyarbakır

Emine Ayna/Diyarbakır

Sırrı Süreyya Önder/İstanbul

Bircan Yorulmaz/İstanbul

Gülfer Akkaya/İstanbul

Berfin Özgü Köse/İstanbul

Dilek Yağlı/ İstanbul

Can Memiş/İstanbul

Günay Kubilay/İstanbul

Bülent Barmaksız/İstanbul

Zeki Çelik/Balıkesir

Pervin Oduncu/İzmir

İsmail Şengün/İstanbul

# kobani # hdp # selahattin demirtaş # Figen Yüksekdağ Şenoğlu