İzmir'de Kemalpaşa'da rüşvet operasyonu

İzmir'de rüşvet almak, vermek ve aracılık etmek suçundan 6 aydır yürütülen soruşturmanın sonunda savcılık operasyon talimatı verdi. Aralarında CHP’li Kemalpaşa Belediyesi personelinin de olduğu 11 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir'de Kemalpaşa'da rüşvet operasyonu

İzmir’de CHP’li Kemalpaşa Belediyesi’nde görevli Yapı Kontrol Müdürü ve İmar Müdürü ile 6 belediye personelinin de aralarında olduğu 11 kişiye rüşvet operasyonu düzenlendi.

Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatının ardından İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri belirlenen adreslere operasyon yaptı. 11 şüpheli gözaltına alınarak Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Operasyonla ilgili İzmir Valiliğinden açıklama yapıldı. Şüpheliler hakkında 6 aydır "rüşvet almak, rüşvet vermek ve rüşvete aracılık etmek" suçlarına ilişkin soruşturma yürütüldüğü duyuruldu. Valilik açıklamasında, şüphelilerin "izinsiz yapı inşa eden firma ve vatandaşlara cezai işlem yapılmaması, yasal mevzuata uygun olmayan yapılara ruhsat ve yapı kullanma belgesi verilmesi karşılığı rüşvet aldıkları" suçlamasıyla gözaltına alındığını belirtildi.

CHP’li Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı da operasyonun doğrudan belediye yönelik olmadığını söyledi. Ayrıtılar hakkında bilgi sahibi olmadığını belirten Karakayalı, “birkaç arkadaşımızı ifadeye çağırmışlar. İmardan sorumlu arkadaşımızı da almışlar. Gelişmeleri takip ediyorum." dedi.

İzmir'de 30 Ekim 2021’de de CHP’li Buca Belediyesi’nin ihalelerinde yolsuzluk olaylarına karıştıkları iddiasıyla 12 şüpheliye operasyon yapılmıştı. Devletin 17 buçuk milyon lira zarar uğratıldığı belirtilen soruşturmada belediye çalışanı 4 kişi tutuklanmıştı.

# izmir # operasyon # kemalpaşa # izmir valiliği # buca belediyesi # RÜŞVET # rüşvet operasyonu # izmir kemalpaşa