MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya istifa etti

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, Başkanlık Sistemi’ni hedefleyen Anayasa Değişikliği Teklifi’ne “hayır” oyu vereceğini açıkladı, Kaya Genel Başkan Yardımcılığı görevinden de istifa etti. Aklı ve vicdanının “hayır” oyu vermesini emrettiğini belirten Kaya, “ikiyüzlü davranamayacağım” ifadelerini kullandı. Kaya, “Hayır” verecek vekillerin açıklama yapmasını istedi. MHP’de “hayır”cıların artacağı konuşuluyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya istifa etti

MHP’de başkanlık depremi yaşanıyor. Genel Merkeze son darbe Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya’dan geldi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, başkanlık sistemine “hayır” diyeceğini açıkladı, partideki görevinden istifa etti.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Kaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin anayasa değişikliği teklifine 'evet' oyu vereceğini ilan etmesine değindi.

Kaya, Bahçeli’nin açıklaması sonrası farklı tercihi olan MHP’li vekillerin bunu açıklamaları gerektiğini, bunun ahlaki bir gereklilik olduğunu vurguladı.

Anayasa Değişikliği Teklifi’nin amacının hala anlaşılamadığını belirten Kaya, ülkücülüğe olan inancının, akıl ve vicdanının bu teklife “hayır” demesini emrettiğini kaydetti.

Atilla Kaya ayrıca, “İstifama hiç kimse tarafından kişisel tavrım olmasının ötesinde bir anlam yüklenmemelidir.” İfadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya'nın istifası kulisleri hareketlendirdi. Bahçeli'nin parti organlarına tartışmadan "başkanlığa evet" diyeceğini medya ile paylaşması teşkilatın tepkisini çeti.

Bahçeli’nin “bir tek oyum” var ifadesi de, MHP liderinin grubunu kontrol edemediği yorumlarına yol açtı.

# mhp # istifa # Atila Kaya