Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Danıştay'a: ''Aklınızı kiraya vermediyseniz o sözleşmeyi ihya edin''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi üzerinden Danıştay’ı hedef aldı. Danıştay'dan Türkiye'nin sözleşmeden çekilmesini engellemesini isteyen Kılıçdaroğlu, "Yapmadığınız takdirde sizde Saray'ın kalemşörleri olarak anılacaksınız" dedi. CHP Lideri, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener gibi Mısır ile iyi ilişkileri hedef alan açıklamalar da yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Danıştay'a: ''Aklınızı kiraya vermediyseniz o sözleşmeyi ihya edin''

Daha önce Yüksek Seçim Kurulu üyelerini hedef alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu kez hedefinde Danıştay vardı.

- Eğer aklınızı kiraya vermediyseniz, o sözleşmeyi yeniden ihya etmek zorundasınız.

Türkiye eşcinselliği dayatan, kadını küçülten İstanbul Sözleşmesi'nden çekildi. Karar 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. CHP ise kararın iptali için yargıya başvurmuştu. Siyasi baskı olarak yorumlanan ifadeler kullanan Kılıçdaroğlu, Temmuz öncesi Danıştay üyelerine seslendi.

- Danıştay'daki hâkimlere de sesleniyorum. Eğer aklınızı kiraya vermediyseniz, o sözleşmeyi yeniden ihya etmek zorundasınız. Yapmadığınız taktirde sizde Saray'ın kalemşörleri olarak anılacaksınız.

CHP LİDERİNDEN İSTANBUL KANALI AÇIKLAMASI

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, bürokratları da hedef aldı.

- Bir müteahhitlere sesleniyorum, bu işe giren müteaahhit kendisini unutsun. Bankalara söylüyorum, bu işe kredi veren unutsun kendisini. Bürokratlara söylüyorum, imza atanların burnundan fitil fitil getireceğim.

NORMALLEŞTİRME ADIMLARINI BALTALAMA ÇABASI

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye Mısır ile ilişkileri normalleştirme adımı atınca bu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti. İki ülke ilişkilerinin yeniden bozulmasına yol açacak bir açıklama da Millet İttifakı'nın ortağı CHP'den geldi.

- Biz inançların siyasete alet edilmesini istemeyiz. Mısır'daki siyasi idamlar doğru değil.

# kemal kılıçdaroğlu # kılıçdaroğlu # chp kemal kılıçdaroğlu # Kanal İstanbul Kılıçdaroğlu # Kemal Kılıçdaroğlu Kanal İstanbul # kemal kılıçdaroğlu chp