Kayseri Şeker'in borç tartışması

Kayseri Seker Fabrikası'nın borç tartışması bitmiyor. Geçen yıl yaklaşık 2 buçuk milyar lira olan borcun 2021 yılının başında 3 milyar 205 milyona yükseldiği iddia edildi. Çiftçiler, kötü yönetildiğini iddia ettiği fabrika için tedbir alınmasını istedi.

Kayseri Şeker'in borç tartışması

FETÖ iddiaları ile çalkalanan Kayseri Şeker Fabrikası’nın artan borcu yine gündem oldu.

Kayseri Şeker Fabrikası Anonim Şirketi, 1 Mayıs ila 31 Ekim 2020 tarihlerine ait ara hesap dönemi faaliyet raporu hazırlattı. Raporda fabrikanın borcu 2 milyar 574 milyon lira olarak tespit edildi. Fabrikanın borcu 31 Nisan 2020 tarihli raporuna göre yaklaşık 128 milyon lira artış gösterdi.

Kayseri Şeker Fabrikası’nın 1 Ocak 2021’den sonraki borcunun ise 3 milyar 205 milyon liraya yükseldiği iddia edildi. Fabrikanın borcunun yaklaşık 630 milyon lira arttığı kaydedildi.

Kayseri Şeker Fabrikası’nın kredi borcu için son 4 yılda ödediği faizin 831 milyon lira olduğu öne sürüldü.

Bir yandan borçtartışması yaşanan Şeker Fabrikası'nda FETÖ konusu da önemli bir yer tutuyor. Zira fabrikanın mevcut Genel Müdürü Osman Canıtez FETÖ üyeliği nedeniyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına çaptırılmış, ardından da görevden alınmıştı. Mevcut yönetimle olan başka isimlerin de FETÖ'den hakkında işlemlerini sürdüğü bildirildi.

# tartışma # fetö # açıklama # haber # gündem # Kayseri Şeker Fabrikası # borç # osman canitez # şeker fabrikası