"IŞİD ekim sonuna kadar yenilecek"

Şam ve Moskova, Suriye'deki IŞİD varlığını temizlemek üzere. Açıklama Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'dan geldii. Mistura, Ekim ayı sonuna doğru IŞİD'in mağlup edileceğini söyledi. Rus hava kuvvetlerinin ve Suriye ordusunun Deyri Zor'da IŞİD'e karşı operasyonları da bütün hızıyla sürüyor

"IŞİD ekim sonuna kadar yenilecek"

Birleşmiş MilletlerSuriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye'deki son durumla ilgili çarpıcı tespitler yaptı. BBC Türkçe'ye konuşan temsilci, "Suriye hükümeti ve Rusların, bu ay sonuna kadar ya da en geç Ekim başına kadar kenti özgürleştirmeleri oldukça muhtemel" dedi.

Mistura, terör örgütü IŞİD sonrasında Suriye'deki siyasi tabloya ilişkin de konuştu. Mistura, Suriye'ye kurulacak baskıyla bir yıl içinde seçimlerin gündeme gelebileceğini açıkladı.

BM Özel Temsilcisi, IŞİD'in temizlenmesinden sonra ülkedeki sorunların devam edeceğine dikkat çekti. Mistura, "Benim fikrimi soracak olursanız yaşananlar bu savaşın sonunun başlangıcı gibi gözüküyor. Bunun aynı zamanda barışın başlangıcı olduğundan emin olmak zorundayız. Sorunun baş gösterdiği nokta tam da burası" dedi. Mistura ayrıca, Rakka, Deyr ez Zor ve İdlib'in henüz istikrara kavuşmaktan uzak olduğunu söyledi.

Öte yandan Suriye'nin doğu cephesinde IŞİD'le savaşan Suriye ordusu önemli ilerlemeler kaydetti. Deyri Zor ilini kurtarmayı hedefleyen ordu birlikleri kente 35 kilometre kadar yaklaştı. Rus hava güçleri, Suriye’nin Deyr ez Zor kenti yakınlarındaki operasyonlarında IŞİD’e ait onlarca araç ve mühimmatı imha etti.

Suriye ordusunu Rusya hava gücüyle İran da karadan destekliyor. Suriye ordusu Amerika'nın desteklediği PYD/YPG'den önce Deyri Zor kentine ulaşmayı hedefliyor.

ulusal.com.tr

# ışid # suriye # Birleşmiş milletler # ekim