Murat Eren'in babasından tepki: Hukuki alanda mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz

Kumpas davaları çöktü bir tek Yüzbaşı Murat Eren cezaevinde kaldı. Atabeyler Davasından tutuklu olan Eren’in Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı bireysel başvurulardan birisi daha olumsuz sonuçlandı. Yüksek Mahkeme, Eren’in Genelkurmay Askeri Mahkemesi hakkında yaptığı başvuruyu “hak ihlali yoktur” diyerek reddetti.

Kumpas davaları çöktü, ancak cezaevinde 1 kişi kaldı. Atabeyler Davasında tutuklu bulunan Eski ÖZel Kuvvetler Komutanlığı Mensubu Yüzbaşı Murat Eren hala tutuklu.

Eren, hakkında verilen özel yetkili sivil ve askeri mahkemelerin kararlarıyla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yaptı. Başvurulardan askeri mahkemenin verdiği kararı inceleyen Yüksek Mahkeme, hak ihlalinin olmadığına karar verdi.

2006 yılında dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a suikast girişimi iddiasıyla tutuklanan Yüzbaşı Eren, henüz dava açılmadan Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edildi. 6 yıl süren yargılama sonunda Eren, 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı. Evinde bulunduğu iddia edilen bir CD ile ilgili sivil mahkemede yargılanıp beraat eden Eren, Genelkurmay Askeri Mahkemesi’nden 5 yıl hapis cezası aldı.

Yüzbaşı Eren, 2014 yılının Ekim Ayında denetimli serbestlikle tahliye oldu. Ancak Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi’nin mahkemenin kararı onaylamasının ardından tekrar cezaevine girdi. Cezaların ardından Yüzbaşı, iki ayrı mahkemenin kararları için Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yaptı. Yüksek Mahkeme ise Eren’in Genelkurmay Askeri Mahkemesi hakkında yaptığı başvuruyu 2 yıl sonra değerlendirdi ve “Hak ihlali yoktur” dedi.

Baba Hikmet Eren ise oğlunu kumpasa kurban edenlere isyan etti. Ulusal Kanal’a konuşan Baba Eren, konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine götüreceklerini söyledi.

Haber: Çağla Atlı

Kamera: Sabri Kara

ulusalkanal.com.tr

# murat eren