Venezuela'dan Türkiye'ye kritik ziyaret

Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Felix Plasencia, Türkiye temaslarında iki ülke ilişkilerinin ele alındığını söyledi. Görüşmelerde Venezuela'ya yönelik ABD yaptırımlarının jeopolitiğinin ön plana çıktığına dikkat çeken Plasencia, Bolivarcı Cumhuriyetin önemini anlattı. Venezuela'nın kurtarıcı önderi Simon Bolivar'ın mücadelesinin bütün Latin Amerika halklarını özgürleştirdiğini söyledi.

Venezuela'dan Türkiye'ye kritik ziyaret

Türkiye'ye çalışma ziyareti yaptı. İki ülke ilişkilerine ve Bolivarcı Cumhuriyetin önemine dikkat çekti.

Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Dışişleri BakanıFelix Plasencia, Stratejik Düşünce Enstitüsü'nün bir etkinliğine katıldı. “Venezuela: Tek Taraflı Yaptırımların Jeopolitiği ve Uluslararası Hukukun İhlali” etkinliğinde konuşma yaptı.

- Simon Bolivar'in hayali Bolivarci projesini tüm alanlara yaymaktı.

- Ticaret Bakanımız ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesini ele aldık. Bu görüşmeler bizlere tabii ki çok yardımcı oldu ve Venezuela'ya karşı uygulanan tek taraflı yaptırımların jeopolitiğinin bir kez daha ön plana çıkmasını sağladı.

Plansencia, Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti'ne nasıl gelindiğini anlattı. Venezuela'nın kurtarıcı öncüsü Simon Bolivar'ın mücadelesine de değindi:

- Bolivarcı devrimden bahsediyorsak kendisi Fransız devriminden oldukça fazla etkilenmiştir. Bu bağımsızlık ihtiyacı ile birlikte Latin Amerika halklarına karşı uygulanan baskı ve boyunduruğu kırmak için sadece Venezuela'yı değil, bütün Latin Amerika halklarını özgürleştirmiştir.

Plasencia, ABD'nin İspanyol İmparatorluğu ile bir olarak Bolivarcı hareketin gelişmesinin önüne geçtiğini işaret etti. Venezuela'nın engellemeler karşısında yaptıklarını sıraladı:

- O dönemlerde bizler Venezuelalılar kendi gemilerimizi yapmak zorunda kaldık ki çok büyük bir nehir olan Oloniko üzerinde o gemileri yüzdürerek İspanyol ordusuna karşı savaş veren ordularımızın pozisyonlarını sağlamlaştırabilmek adına bu gemilerle silahların taşınması sağlandı.

Plansencia, Simon Bolivar'ın Panama Kongresi'nde bütün ülkelerin birlikteliğinden bahsettiğini söyledi. Eski Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in seçilmiş başkan olarak gelmesinin ardından devletin ismini Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti olarak değiştirdiğini de belirtti.

# abd # ankara # türkiye # amerika # İspanya # Mevlüt Çavuşoğlu # fransa # ziyaret # Venezuela # mehmet muş # maduro # başkent # latin amerika # hugo chavez # ticaret bakanı # nicolas maduro # dışişleri # Simon Bolivar # Dışişeri Bakanlığı # ispanyol # fransız devrimi