Bu tablonun adı fedakârlık

Yalova’da Volkan Tumgan isimli bir hasta yakınının, “Yolları kısaltalım ömürlerini uzatalım” sloganıyla kurduğu Kanser Hastaları Birliği, binlerce yurttaşın desteğiyle çok kısa sürede halk hareketine dönüştü.

Bu tablonun adı fedakârlık

Yurttaşın yoğun ilgi ve katılım gösterdiği birlik, kanser hastalarının Yalova Devlet Hastanesi’ne Onkoloji talebi üzerine bir sosyal medya kanalında kurulmuş. Birliği kurucusu Volkan Tumgan, kuruluş sürecini, “Özelikle de hastaların kemoterapi tedavisi nedeniyle il dışına sevk edilmeleri gerek kanser hastalarını gerekse de ailelerini maddi manevi olarak yıprattı. Daha da vahimi bu yollarda enfeksiyonlara maruz kalan bir çok hasta malesef yaşamını yitirdi. Bizler bu çile yolculuğuna dur deme adına örgütlendik. Bu doğrultuda imza kampanyası başlattık. Kampanyamız kısa sürede talep görerek binlerce kişiye ulaştı” şeklinde özetledi.

Seçim arifesini değerlendirmek istediklerinin altını çizen birlik kurucusu Tumgan, Yalova’nın neredeyse tüm siyasetçilerine bilgi vererek, bu konuya duyarlı kişilerle çözüm araması noktasında harekete geçirilmek istendiğini vurgulayarak birtakım bürokratik engellerle süreçten bir sonuç alınamadığını belirtti.

Sonrasında Kanser Hastaları Birliği kurucusu Volkan Tumgan sözlerine sözlerine şöyle devam etti.

Birlik, insan yaşamının dünyada en önemli unsur olduğunu bürokrasiyi bu konuda tanımadıklarını yetkililerin biran önce harekete geçmelerini ve çözüm olmalarını açıkladı ve gerekirse her gün alanlarda sesini duyurmayı hedefledi. Bizim birliğimiz ayrıca kendi arasında bir dayanışma içindedir. Örneğin, Yalova’da ve çevre illerdeki hasta vatandaşlarımızın kan ve ulaşım sorunlarında yardımcı olmaktadır. Yine hastalarımıza birlik olarak onların bibere bir ilacı olan moral ve motivasyon için sürekli ziyarette bulunup moral vermektedir."

ulusalakanal.com.tr

# kanser # yalova # Yalova devlet hastanesi # kemoterapi