Filipinler'de silah ve patlama sesleri

Filipinler'in başkenti Manila'da turistik otelde saldırı düzenlendi. IŞİD bağlantılı bir örgütün saldırıyı üstlendiği belirtildi.

Filipinler'de silah ve patlama sesleri

BBC'nin CNN Filipinler'e dayandırdığı haberine göre, Ninoy Aquino Uluslararası Havalimanı yakınlarındaki Resorts World Manila adlı otel kompleksinde silah ve patlama sesleri gelmesinin ardından otele güvenlik güçleri sevk edildi.

Yerel basındaki haberlerde, olayda yaralananlar olduğu bilgisi paylaşıldı.

Bir çalışan, basına otelin ikinci katında maskeli bir kişinin konuklara ateş ettiğini söyledi.

ABD'de bulunan, dünya genelinde terör örgütlerinin paylaşımlarını takip eden İnternet Güvenlik İzleme Servisi (SITE Intelligence Group) tarafından yapılan açıklamada, DEAŞ ile bağlantılı bir örgütün saldırıyı üstlendiği duyuruldu.

Kompleksin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Resort World Manila, kimliği belirlenmeyen bir şahıs tarafından ateş açıldığı ihbarları üzerine giriş çıkışlara kapatılmıştır. Şirketimiz, tüm çalışanların ve misafirlerin güvenliğini sağlamak için emniyet yetkilileriyle yakından çalışıyor. Bu zor zamanlarda dualarınızı bekliyoruz." ifadeleri yer aldı.

Ordu sözcüsü bölgenin kordon altına alındığını ve gelişmelerin takip edildiğini belirtirken emniyet yetkililerinden olaya ilişkin açıklama yapılmadı.

# patlama # Filipinler # Manila