ABD'den 3 dilde PKK övgüsü

Amerikan ordusunun Suriye'deki işgal gücünün sözcüsü Albay Wayne Marotto, PKK/PYD'ye destek mesajı yayımladı. Tivitter paylaşımıyla verilen mesajda, PYD'lilerden övgüyle bahsedildi. Albay, Wayne Maratto, "Suriye Demokratik Güçleri ve onun bileşenleri IŞİD'i yenme misyonunda gurur verici bir miras bıraktı." dedi.

ABD'den 3 dilde PKK övgüsü

Doğal Kararlılık Harekatı Sözcüsü Albay Wayne Marotto, PKK/PYD'ye destek mesajı yayımladı. Marotto, mesajını ABD Ordusunun Doğal Kararlılık Harekatı resmi tivitter hesabından verdi. Morotto mesajında PKK/PYD'lilerden "gurur duyduklarını" belirtti. Mesaj, Arapça, Kürtçe ve İngilizce olarak üç dilde paylaşıldı.

Altı yıl önce IŞİD Kobani'nin yüzde 60'ını kontrol ediyordu. Fakat Suriye Demokratik Güçleri ve onun bileşenleri teslim olmadı, Kobani şehrini tuttu. IŞİD'i yenme misyonumuzu devam ettiriken Suriye Demokratik Güçleri'nin şehitlerini onurlandırıyoruz. Suriye Demokratik Güçleri ve onun bileşenleri IŞİD'i yenme misyonunda gurur verici bir miras bıraktı.

ABD Başkanı Donald Trump Suriye politikası konusunda Pentagon'la derinlikler yaşadı. Pentagon'a göre IŞİD'le mücadele halen devam ediyor. Trump ise 2018 Aralık ayında Suriye'de bulunma nedeni olan IŞİD'i yendiklerini ilan etmişti.

Trump'ın bu açıklamasında kısa süre sonra, dönemin ABD Genelkurmay Başkanı James Mattis, Suriye'den çekilme kararını protesto ederek istifa etmişti.

ulusal.com.tr

# ışid # trump # Amerikan # suriye demokratik güçleri