Çin'de BRICS zirvesi başladı

Çin'in dönem başkanlığında düzenlenen BRICS zirvesi başladı. BRICS iş forumunun açılış konuşmasını Çin Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Şi Jinping yaptı. Çin, Rusya, Hindistan, Brezilya ve Güney Afrika Devlet Başkanları'nın katıldığı zirvede üye ülkeler dışında 5 ülke daha ağırlanıyor. Zirve 5 Eylül'e kadar sürecek

Çin'de BRICS zirvesi başladı

Çin Halk Cumhuriyeti'nin dönem başkanlığında düzenlenecek BRICS liderler zirvesi başladı. Zirvenin teması "Daha güzel gelecek için daha güçlü ortaklık"

Ülkenin güneyindeki Fucien eyaletinde bulunan Şiamın kentinde yapılan zirveye Çin, Rusya, Hindistan, Brezilya ve Güney Afrika devlet başkanlarının yanı sıra Mısır, Gine, Meksika, Tayland ve Tacikistan liderleri de katıldı.

5 Eylüle kadar sürecek zirvenin açılış konuşmasını Çin Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Şi Jinping yaptı. BRICS'in kalkınmasından 3 milyardan fazla kişinin faydalandığını hatırlatan Jinping, son 10 yılda BRICS ülkelerinin toplam Gayri Safi Milli Hasılası'nın yüzde 179 büyüdüğüne ve ticaretinin yüzde 94 arttığına dikkat çekti.

Jinping, BRICS ülkelerinin küresel ekonominin istikrar ve büyüme eğilimi kazanmasına belirgin katkılar yaptığını belirtti.

Çinin dönem başkanlığını üstlendiği BRICS Zirvesinde, küresel ekonomik büyüme, ticaret, yatırım, finansal iş birliği ve iletişim konularına görüşülecek. Zirveyi 3 bin gazeteci takip ediyor.

Toplantı nedeniyle Şiamın kentinde güvenlik önlemleri de arttırıldı. Trafik yoğunluğunun azaltılması için araçlarda tek ve çift plaka uygulamasına geçildi. Zirve süresince, araçlar plakalarına göre farklı günlerde trafiğe çıkabilecek.

Ayrıca zirve boyunca tır ile konteynır gibi uzun ve geniş araçlar, kargo ve yemek taşıyıcılarının kullandığı üç tekerlekli araçlar ile motosikletlerin trafiğe çıkışına izin verilmeyecek.

Tedbirlerin ardından trafiğin sakin olduğu kent genelinde birçok mağaza ve market de kepenk kapattı. Bazı dükkanların camlarına "7 Eylül'de açılacağız" ifadeleri yazan notlar asıldı.

ulusal.com.tr

# çin # zirve # brics