Balyoz hakimlerine HSYK'dan kötü haber

Balyoz hakimlerine HSYK'dan kötü haber geldi. Komutanları mahkum eden mahkeme üyeleri hakkında HSYK incelemesi başlatıldı. HSYK Başmüfettişi Yunus Nadi Kolukısa, Silivri'deki hukuksuzluklar için Balyoz davası avukatlarını dinledi.

Balyoz hakimlerine HSYK'dan kötü haber

325 Türk subayını binlerce yıl hapis cezasına mahkum eden Balyoz hakimleri hakkında inceleme başlatıldı.

HSYK Başmüfettişi Yunus Nadi Kolukısa, Silivri'deki duruşmalarda yapılan hukuksuzluklarla ilgili Balyoz davası avukatlarını dinledi.

Müşteki olarak ifade veren Avukat Hüseyin Ersöz, Anayasa Mahkemesi'nin yeniden yargılama kararını hatırlattı ve Silivri'deki hukuksuzlaları listeledi.

Kapatılan özel görevli İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken ile üye hakimler Ali Efendi Peksak, Murat Üründü ve Aytekin Özanlı'dan şikayetçi olan Ersöz, Balyoz hakimlerinin yargılanmasını istedi.

Duruşmalarda hukuksuzluğa direnen avukatların yaşadıkları da ifadeye yansıdı. Hüseyin Ersöz, avukatların jandarma zoruyla salondan çıkarıldığına dikkat çekti.

Ersöz ifadesinde; duruşma salonuna mikrofonlar müdahale edildiğini, avukatlara söz hakkı verilmeden tutuklama kararları verildiğini, müvekkil avukat görüşmelerinin engellendiğini, bilirkişi raporlarının yok sayıldığını açıkladı.

Balyoz hakimleri hukuksuzlukları kabul etmeyen Balyoz avukatları hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı avukatların ifadelerinde yer alan hukuksuzlukları ve şikayetleri HSYK'ya ileterek incelenmesini istemişti.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

# Balyoz # hsyk # Silivri # ozer surmeli # yunus nadi kolukısa