Manisa Valiliği'nden OHAL kararı

301 madencinin şehit olduğu Soma'da sıkı yönetim ilan edildi. İlçe halkı kan ağlarken, Valilik halkın sokağa çıkmasını çok gördü. Manisa Valiliği ilçede tüm gösteri, protesto ve yürüyüşlerin yasakladığını açıkladı. İlçeye giriş ve çıkışlar da kontrol altına alındı.

Soma yasta, Valilik yasak peşinde. 301 madenci şehidinin olduğu ilçede yasakların ardı arkası kesilmiyor. Valilik ilçedeki eylemleri yasakladı. Kentte adeta OHAL illan edildi.

Sabah saatlerinde ilçeye girişler kontrol altına alındı. İlçede yapılması beklenen tüm gösteri, protesto ve yürüyüşler yasaklandı.

İlçe girişinde emniyet güçleri özellikle otobüsleri ve Manisa dışından gelen otomobilleri durduruyor. Neden geldikleri soruluyor ve bazı kişilerin girişine izin verilmiyor.

İlçenin 3 girişi de yani Bergama-Kınık, Savaştepe ve Akhisar girişleri polis kontrolü altında. Herkesin kimlik kontrolü yapılıyor..İlçenin içinde de çok sayıda polis var.

Faciadan sonra bölgeye giden İzmir ve Ankara Barosu'na bağlı avukatlar kimlik kontrölüne tepki gösterdi. Ortaya insanlık dışı görüntüler çıktı.

Yaşanlara Soma halkı sessiz kalmadı. Polisin tutumuna karşı çıktı. Aralarında avukatlarında bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı. Kapalı Spor salonunda bekletilen 31 kişi sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye sevkedildi.

Sıkıyönetim ilçede adeta kol geziyor. TGB yardım ekibi ilçeye gitmek istedi ancak polis engeliyle karşılaştı. Gençlerin kimliklerine el kondu.

İlçede sıkıyönetim dünden ilan edilmişti. Soma'da binlerce yurttaş Kaymakamlığa yürümek isteyince polisin müdahalesine maruz kaldı.

Hükümet istifa sloganlarının yükseldiği ilçede polis halkın acısına deyim yerindeyse tuz bastı. Yurttaşlara TOMA ile müdaha etti.

ulusalkanal.com.tr