Kayak merkezi JAK timlerine emanet

Kars'ta Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde gece gündüz görev yapan Jandarma Arama Kurtarma timleri, yaralanan ya da kaybolan kayakçıların imdadına yetişiyor. Kar motorları ve kayak takımlarıyla görev yapan JAK timleri, kayakçıların can güvenliği için her an göreve hazır.

Kayak merkezi JAK timlerine emanet

Onlar her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde görev yapan Jandarma Arama Kurtarma timleri.

Türkiye'nin gözde kış turizm merkezleri arasında yer alan Cıbıltepe'de kış tatili yapan turistlerin huzur ve güvenliğini jandarma ekipleri sağlıyor. Gece gündüz görev yapan JAK timleri, kayak yaparken düşüp yaralanan veya kaybolup mahsur kalanların yardımına koşuyor.

JAK timleri, kar motorları ve kayak takımlarıyla görev yapıyor. Dağcılık eğitimi almış deneyimli personel ve iyi derecede yabancı dil eğitimi almış kayakçılardan oluşuyor.

Olaylara hızlı müdahale için kayak merkezinde sürekli devriye gezen JAK timi, sık sık tatbikatlar da yapıyor.

Kayak merkezinin her bölgesinde kaybolma levhaları yer alıyor. Bu levhalar sayesinde ziyaretçiler 156 Jandarma İhbar Hattı'nı arayarak yardım istediği mevkiyi JAK timlerine iletebiliyor.

# kars # Cıbıltepe Kayak Merkezi # JAK # cıbıltepe # Jandarma Arama Kurtarma timleri