Adana'daki orman yangınına müdahale sürüyor

Adana'daki orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Kozan ilçesi Kuyubeyli Mahallesi'nde ormanlık alanda dün öğle saatlerinde yangın başladı. Bölgede bulunan 8 köy tahliye edildi. Gün boyunca havadan ve karadan yangına müdahale edildi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangın bölgesine gitti. Yangının çıkış sebebiyle ilgili Pakdemirli, 'kasıtlı olduğunu düşünüyoruz' dedi.

Adana'daki orman yangınına müdahale sürüyor

Ciğerlerimiz yanıyor. Adana'daki orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Kozan ilçesi Kuyubeyli Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün öğle saatlerinde yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangına hemen müdahaleye başlandı.

Bölgede bulunan 8 köy tahliye edildi. Yangının ulaştığı bazı evler yanarak kullanılamaz hale geldi. Evlerinden tahliye edilen vatandaşların bir kısmı yakınlarının yanına gitti. Geri kalanlar ise Kozan'daki yurtlara yerleştirildi.

Bölgeye giriş çıkışlar jandarma tarafından kısıtlandı. Vatandaşların bölgeye girmesine izin verilmedi. Yangın söndürme uçakları ve helikopterleri alevlerin ilerlemesini durdurmaya çalıştı. Ekipler de karadan yangının büyümesini önlemek için çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangın bölgesine gitti. Alanı havadan inceledi. Bakan Pakdemirli, yangının çıkış sebebiyle ilgili konuştu.

ulusal.com.tr

# adana # yangın # kozan # orman yangını