Yolsuzluk incelenemiyor!

Kamu görevlilerinin görevini kötüye kullanmasını önlemek amacıyla kurulan Kamu Görevlileri Etik Kurulu'na en çok yolsuzluk, adam kayırmacılıkla ilgili şikâyet geldi. Kurul, yasal sınırlamalar nedeniyle şikayetler hakkında işlem yapamadığını açıkladı.

Etik Kurulu, son yayımladığı faaliyet raporunda yetki alanındaki sınırlamadan rahatsızlığını açıkça belli eden ifadeler kullandı. Raporda Kurul’un yasadan kaynaklı nedenlerle birçok başvuruyu işleme alamadığı da belirtildi.

Kamu görevlilerinin görevini kötüye kullanmasını önlemek amacıyla kurulan Kamu Görevlileri Etik Kurulu’na 2005-2013 arasında Bin 684 şikâyet geldi. En çok yolsuzluk ve adam kayırmacılıkla ilgili şikâyet alan Kurul, yasal sınırlamalar sebebiyle ihlallerin yüzde 90’ı hakkında işlem yapamadı.

Etik Kurulu sadece genel müdür seviyesindeki kamu görevlileri hakkındaki başvuruları inceleyebiliyor. Kurul’un işlevsiz hale gelmesindeki en önemli sebeplerden biri de belirtilen usulsüzlükleri yapan kişilerin Genel Müdür seviyesinden yüksek olmaları.

ulusalkanal.com.tr

# yolsuzluk # şikayet # kamu görevlileri etik kurulu