Bakan Pakdemirli: ''Üretim seferberliğimizin startını veriyoruz''

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, tarımda üretim seferberliği başlattıklarını söyledi. Ürerim sezonu boyunca kurmaylarıyla tam kadro sahada olacaklarını belirten Pakdemirli, üreticilerden daha fazla tohumu toprakla buluşturmasını istedi. Artan girdi maliyetlerini de değerlendiren Pakdemirli, gübre desteğini yüzde 100 artıracaklarını ifade etti.

Bakan Pakdemirli: ''Üretim seferberliğimizin startını veriyoruz''

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, üretimde yaşanan sorunlar ve üretici destekleri üzerinden değerlendirmeler yaptı.

Orman Genel Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyen Pakdemirli, tarımda üretim seferberliğinin başlattıklarını söyledi:

- Son günlerde dünya genelinde gübre ve gübre ham madde fiyatlarının tekrar artışa geçtiğine dikkati çeken Pakdemirli, yaşanan bu gelişmeler karşısında önceliklerinin çiftçilerin korunması ve üretimde sürdürülebilirliği sağlamak...

- 4 bakan yardımcım, 81 il tarım müdürüm, 922 ilçe tarım müdürüm, tüm üretim sürecinde çiftçilerimizin yanında olacaklar. Tarımsal üretim seferberliğimizin startını veriyoruz. Üretim sezonu boyunca da tam kadro sahada olacağız.

Bakan Pakdemirli, üretim kapasitesinin artırılması için de çiftçilere seslendi:

- Ben buradan çiftçilerimize seslenmek istiyorum; daha fazla üretmemiz lazım, tohumu daha fazla toprakla buluşturmamız lazım. Ahırı, ağılı ve kümesi mutlaka dolu tutmamız lazım.

Pakdemirli, 2022 yılı üretim için yapılacak desteklerin ayrıntılarını da kamuoyuyla paylaştı:

- 2022 üretim yılı için de hububat dahil tüm ürünlerde gübre desteklerini yüzde 100 artırarak ödeyeceğiz. 2022 üretim yılı için sertifikalı tohum kullanım desteğini buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltik için yüzde 50 artışla dekara 24 liraya çıkardık.

# üretici # Tarım ve Orman Bakanı # Bekir Pakdemirli # çiftçi # üretim # Tarım # Gübre # seferberlik