Stoltenberg: NATO üzerine düşeni yapacak

Brüksel ve Berlin'de mülteciler ana gündem maddesiydi. Cumhurbaşkanı, mülteci gündemi ile gittiği Brüksel'de AB temsilcileri ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü. Brüksel'de yürütülen diplomatik temasları Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Brüksel'de temaslarda bulunurken, Berlin'de de Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Almanya Başbakanı ile zirveye katıldı. Merkel, "Göçmen mutabakatı ile ilgili elimden gelen tüm çabayı göstereceğim" dedi.

Stoltenberg: NATO üzerine düşeni yapacak

Mülteci krizi diplomasi trafiğini hızlandırdı. Hem Brüksel'de hem de Berlin'de yapılan zirvelerde göç konusu konuşuldu.

Cumhurbaşkanı "mülteci" gündemi ile Brüksel'e gitti. AB temsilcileri ve NATO Genel Sekreteri ile bir araya geldi.

Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen ile yaptığı görüşmenin ardından, basın açıklamasına katılmadı. AB temsilcilerinin açıklaması da 11 dakika sürdü.

Mişel ve Leyen, görüşmede mülteci mutabakatının uygulanması için sürecimn başlatıldığını bildirdi.

Cumnhurbaşkanı'nın bir diğer görüşmesi NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile oldu. Erdoğan, Stoltenberg'le, Türkiye'nin Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği'nde bir araya geldi.

İkili, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı, Suriye'deki son durumu değerlendirdi. NATO'nun kiritk bir süreçte olduğunu vurguladı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "NATO üzerine düşeni yapacak" dedi.

Görüşmelerle ilgili Cumhurbaşkanı ile Brüksel'e giden Dışişleri BakanıMevlüt Çavuşoğlu'ndan da açıklamalar geldi. Çavuşoğlu, "AB verdiği sözleri tutmadı" dedi.

Berlin'de ise Almanya-Yunanistan Ekonomi Zirvesi vardı. Almanya Başbakı Merkel ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis zirvede bir araya geldi.

Merkel, Türkiye ve Avrupa Birliği arasında 2016'da imzalanan göç mutabakatına dikkati çekti. "Göçün temel nedenlerini ortadan kaldırmalıyız. AB-Türkiye anlaşmasının ana felsefesi buydu. 2015'ten beri bunu savunuyorum ve gelecekte de yapmaya devam edeceğim." diye konuştu.

Merkel, AB ve Türkiye arasındaki anlaşmayı yeni bir aşamaya getirmek için her türlü çabayı göstereceğini ifade etti.

ulusal.com.tr

# yunanistan # almanya # Dışişleri Bakanı # Mevlüt Çavuşoğlu # nato # berlin # brüksel # ab