'TÜRKSAT baskınında sarışın mavi gözlü bir yabancı vardı'

15 Temmuz'da TÜRKSAT'a yönelik saldırıya ilişkin dava sürüyor. Davanın ikinci duruşmasında müştekiler yaşananları anlattı. Müşteki Ömer Kuzu, 15 Temmuz gecesi, TÜRKSAT'ta, aksanından yabancı olduğunu düşündüğü üniformalı, sarışın ve mavi gözlü birinin daha olduğunu belirtti, o kişinin sanıklar arasında bulunmadığını söyledi.

'TÜRKSAT baskınında sarışın mavi gözlü bir yabancı vardı'

15 Temmuz'da TÜRKSAT'ın bombalanması davasında yargılanan sanığın "ABD ve NATO'dan izin var" dediler açıklaması dikkat çekmişti. Önemli bir iddia da bir müştekiden geldi.

Davanın ikinci duruşmasında müşteki Ömer Kuzu ifade verdi. Kuzu 15 Temmuz TÜRKSAT'ta o akşam konuşmasından yabancı olduğunu düşündüğü birinin daha olduğunu söyledi. Müşteki Kuzu o kişinin üniformalı, sarışın ve mavi gözlü olduğunu kaydetti.

Kuzu, darbeci askerlerden bazılarının ona "Levent" diye hitap ettiğini belirtti. "O şahıs sanıkların arasında değil" dedi.

Bir başka müşteki Fatih Polat ise darbeci askerlerin kendisine "TRT 1 hariç tüm kanalların yayınını kes" dediğini aktardı.

Polat, "Yapamayacağımı söyleyince silah doğrulttular. Yöneticilerimiz getirdiler, biz bir şey yapmayınca bizi çıkarttılar. Daha sonra 'TÜRKSAT'ı bombalayacaklar, 5 dakika içinde burayı boşaltın' diye bağırmaya başladılar" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# abd # 15 temmuz # darbe girişimi # nato # türksat # Levent # trt 1