Bakan Pakdemirli duyurdu: Sabotaj olabilir

Adana'daki orman yangını kontrol altına alındı. Açıklama Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den geldi. Kozan ilçesi Kuyubeyli Mahallesi'ndeki ormanlık alanda önceki gün yangın başlamış, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyümüştü. Aralıksız sürdürülen çalışmalar neticesinde yangın artık kontrol altında... Pakdemirli, "yangının kasıtlı çıkarılmış olabileceğini değerlendiriyoruz" açıklamasını yaptı.

Bakan Pakdemirli duyurdu: Sabotaj olabilir

Ciğerlerimizin yandığı Adana'da yangın nihayet kontrol altında. Gelişmeyi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli duyurdu.

Kozan ilçesi Kuyubeyli Mahallesi'ndeki ormanlık alanda önceki gün öğle saatlerinde yangın çıkmıştı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına karşı müdahale aralıksız sürdürüldü.

Bölgedeki yangın söndürme uçak ve helikopterleri, alevlerin ilerlemesini durdurmaya çalıştı. Ekiplerde karadan yangının genişlemesini önlemek için çalışma yürüttü.

Birçok evin yanıp kül olduğu, 8 köyün tahliye edildiği yangın, yaban hayatını da olumsuz etkiledi. Bölgede hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Bakan Pakdemirli, sürdürülen çalışmaları helikopterle denetledi. Sonrasında Pakdemirli, açıklamalar bulundu. Soğutma faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi.

Pakdemirli, yangının çıkış sebebiyle ilgili olarak yine "kasıtlı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

ulusal.com.tr

# adana # kozan # orman yangını