Ünlü yazar yaşamını yitirdi!

"Kolera Günlerinde Aşk" ve "Yüzyıllık Yalnızlık" isimli kitaplarıyla efsaneleşen dünyaca ünlü yazar aramızdan ayrıldı. Latin Amerika'nın en önemli yazarlarından Gabriel Garcia Márquez 87 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Ünlü yazar yaşamını yitirdi!

Gabriel Garcia Marquez'in yaşamından kareler...

Bir çınar daha köklerini dünyaada bırakıp, aramızdan ayrıldı.

Kolombiya kökenli Latin Amerika’lı yazar Gabriel García Márquez 87 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Márquez, Karayip’te Santa Marta dağlarının eteğindeki Aracataca’da 6 Mart 1927’de doğdu. Telgrafçı bir babanın 11 çocuğundan biriydi. Fakat babasından çok çocukluğunu yanında geçirdiği Albay dedesinden etkilendi. “Albaya Mektup Yazan Kimse Yok” adlı eserini Panama’nın Amerika eliyle Kolombiya’dan koparılmasıyla sonuçlanan “Bin Gün Savaşları”na katılan dedesinden esinlenerek yazdı. “Kolera Günlerinde Aşk” kitabında annesiyle babasının aşkından, “Yüzyıllık Yalnızlık”ta babaannesinden ve diğer eserlerinde çokça ailesinden bahsetti.

1961’de Küba devriminin haber ajansı “Prensa Latina”nın kuruluşuna katıldı. Ajansın New York temsilcisiyken CIA ve devrim karşıtı çetelerin tehditleri nedeniyle Meksika’ya göç etmek zorunda kaldı. Che ile tanıştı, Sosyalist Şili Başkanı Salvador Allende ve Küba Devrim lideri Fidel Castro’yla dost oldu.

1982’de Nobel Edebiyat Ödülü alan Márquez hayatını Meksika’da sürdürmekteydi. Naşı Meksika başkentindeki bir cenaze evinde, yoğun güvenlik önlemleri altında, tören için hazırlanırken Kolombiya’da mı Meksika’da mı toprağa verileceği henüz kesinleşmedi.

ulusalkanal.com.tr

# yazar # oldu # yaşamını yitirdi # nobel ödüllü