Bağdat'tan yeni yaptırımlar listesi

Irak Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül'de gerçekleştirdiği bağımsızlık referandumundan sonra Bağdat- Erbil arasında tansiyon düşmüyor. Irak Başbakanlığı, referandumu gerçekleştiren memurların tespit edildiğini ve bunlarla ilgili "hukuki işlem" başlatıldığı belirtildi

Bağdat'tan yeni yaptırımlar listesi

Irak Milli Güvenlik Kurulu Bağdat’ta Başbakan Haydar İbadi başkanlığında toplandı. Kurulunun gündeminde, Irak Bölgesel Yönetimi'nin bağımsızlık referandumuna katılan memurların durumu vardı.

Irak MGK'sından yapılan açıklamada, bağımsızlık referandumuna katılan memurların tespit edildiği belirtildi. Bu memurlarla ilgili "hukuki işlem" yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Bölgesel Yöenetim ve tartışmalı bölgelerdeki mevcut durum hakkında değerlendirme yapıldı. Bu alanların Bağdat'taki federal yönetime bağlanması yönünde karar alındı.

Bölgesel Yönetim'in elindeki petrol gelirleri de Güvenlik Kurulu'nun gündemindeydi. Alınan kararlar doğrultusunda bu petrol gelirininin tutulduğu banka hesaplarına el konulacak. Bu yolla, "yolsuzluk yapanların peşinden gidilmesinin sağlanacağı" ifade edildi.

Milli Güvenlik Kurulu ayrıca cep telefonu operatörlerinin de Bağdat yönetiminine bağlanması kararını aldı. Erbil ve Bağdat'ta farklı GSM operatörleri hizmet veriyor. Bağdat, bu önlemle telefon hizmetlerini tek elden vermeyi planlıyor.

ulusal.com.tr

# ırak # referandum # ıkby # Irak Milli Güvenlik Kurulu