Dünya Kovid-19 ile mücadele ediyor: Can kaybı 2 milyon 144 bin 141'e yükseldi

Dünya Koronavirüs ile mücadele ediyor. Dünyanın dört bir yanında salgın tedbirleri uygulanıyor. Kısıtlamalar birçok Avrupa ülkesinde protesto ediliyor. Hollanda'da protestolar yağmaya dönüştü. İspanya'da, hastaneler alarm veriyor. İsrail, hava ulaşımı uluslararası uçuşlara kapattı. Zimbabve'de Ulaştırma Bakanı, virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Dünya Kovid-19 ile mücadele ediyor: Can kaybı 2 milyon 144 bin 141'e yükseldi

Dünya genelinde yeni Kovid-19 vaka sayısı 100 milyonu aştı. Can kaybı ise 2 milyon 144 binden fazla…

Dünyanın dört bir yanında salgın tedbirleri uygulanıyor. Kısıtlamalar birçok Avrupa ülkesinde protesto ediliyor. Hollanda'da protestolar yağmaya dönüştü.

Hollanda genelinde Cumartesi gününden bu yana salgın tedbirlerini protesto eden göstericiler, mağazaları yağmaladı, park halindeki araçları ateşe verdi. Ülkede son 3 günde yüzlerce kişi gözaltına alındı.

Salgının merkezi konumundaki Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, İrlanda, Brezilya ve Güney Afrika'dan gelen yolculara seyahat kısıtlaması getirdi.

İspanya'da, hastanelerdeki doluluk oranı ''en yüksek seviyeye'' çıktı.

İsrail, salgın önlemleri kapsamında hava ulaşımını durdurdu, tüm uluslararası yolcu uçuşları geçici süre askıya alındı.

Filistin'de, koronavirüsün mutasyon türünün yayılmasına engel olmak için Ürdün ve İsrail ile sınır kapılarının kapatılması gündemde…

Mısır'da aşılama uygulaması başladı. Çin'den alınan aşılar öncelikli olarak sağlık çalışanlarına uygulanıyor.

Japonya'da salgın nedeniyle olağanüstü hal uygulanan 11 eyalette, virüs testi pozitif çıkmış 15 binden fazla hastanın hastaneye yatırılma ya da otele yerleştirilme sırası beklediği ortaya çıktı.

Pakistan Başbakanı İmran Han, salgının neden olduğu ekonomik sorunlara dikkati çekti, ülkelerin geri ödemekle yükümlü oldukları borçların, salgın bitene kadar askıya alınması çağrısında bulundu.

Zimbabve'de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Joel Matiza, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

# mısır # israil # İspanya # Kovid19 # filistin # japonya # dünya # Ürdün