10 parti İsrail'e karşı Kürecik'in kapatılması için birleşti

Malatya'da 10 siyasi parti bir araya geldi, İsrail'e gözcülük yapan Kürecik radar Üssünün kapatılmasını istedi. Vatan Partisi, AK Parti, CHP, MHP ve İyi Parti'nin de arasında olduğu partiler kent meydanında ortak açıklama yaptı. Filistin bayraklarının dalgalandığı açıklamada BM, NATO ve AB'nin de İsrail zulmüne göz yumduğu vurgulandı.

10 parti İsrail'e karşı Kürecik'in kapatılması için birleşti

Malatya'da 10 siyasi parti ABD emperyalizmi ve İsrail siyonizmine karşı bir araya geldi. Hedefte ABD destekli İsrail saldırılarında kullanılan KürecikRadar Üssü vardı. Siyasi partiler ortak açıklama ile Kürecik'in kapatılmasını istedi.

''Artık fiilen harekete geçilmesi kaçınılmazdır. Kürecik üssünün kapatılmasını talep ediyoruz.''

Ortak açıklamada, Vatan Partisi, AK Parti, CHP, MHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Hür Dava Partisi'nin imzası yer aldı.

ABD emperyalizmi ve İsrail siyonizminine sert tepki gösterilen açıklamada, Birleşmiş Milletler, NATO ve Avrupa Birliği'ne tepki vardı:

''İsrail Filistinli kardeşlerimize haince saldırmaktadır. BM, NATO ve AB İsrail'e göz yummakta.''

Kürecik önünde ses getiren eylemin ardından Vatan Partisi de meydandaki yerini aldı.

Kürecik'in kapısına dayanan isimlerden biri olan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arif Doğan, üssün Türk Silahlı Kuvvetleri kontrolüne alınmasını istedi:

''Orta Doğu'ya bomba yağdıran bu üssün kaldırılması lazım. Bu üs İsrail'e hizmet ediyor, üs TSK'nın tam kontrolüne alınsın.''

Saadet Partisi İl Başkanı Osman Marasalı da birlik beraberlik vurgusu yaptı:

''Vatan Partisi ve Ulusal Kanal'a teşekkürler.''

# chp # abd # mhp # ak parti # İyi Parti # vatan partisi # deva partisi # bm # nato # malatya # ab # saadet partisi # orta doğu # Gelecek Partisi # kürecik # radar # Yeniden Refah Partisi # hür dava partisi # hüdapar