Ogün Samast'ın bayraklı pozu Ergenekon tertibine delil olarak sunulmuştu

Gazeteci Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın 9 yıl önce Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde çekilen Türk bayraklı görüntülerinin FETÖ'cülerin tertibi olduğu ortaya çıktı. Daha sonraki süreçte Ergenekon tertibinde yargılanan yurtsever ve milliyetçi çevreler Dink cinayetiyle suçlandı. Tüm bu planı tezgahlayan ve Samast'la birlikte poz veren iki FETÖ'cü polis şefinin meslekten ihraç edildiği belirtildi.

Hrant Dink suikastini gerçekleştiren Ogün Samast'ın 9 yıl sonra yeni görüntüleri ortaya çıktı. Samsun Emiyet Müdürlüğü'nün çay ocağında çekilen görüntüler, FETÖ'cülerin Ergenekon tertibini nasıl planladıklarını gözler önüne serdi.

Ogün Samast, yakalandıktan sonra götürüldüğü Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin çay ocağında kameralara poz veriyor.

Samsun Terörle Mücadele'de bir kahraman gibi ağırlanan Samast'a yanındakiler tarafından sürekli övgüler düzülüyor. Yanında bulunan bir kişi Ogün Samast'tan Türk Bayrağı ile poz vermesini istiyor.

FETÖ'cüler tarafından planlanan Türk bayraklı bu görüntünün Ergenekon tertibine zemin oluşturmak için yapıldığı anlaşıldı. Çünkü, Ergenekon dava dosyasına da giren bu görüntüyü FETÖ'cü medya yıllarca Dink cinayetini milliyetçi ve Ulusalcı hassasiyetleri olan bir örgüt yani Ergenekon örgütü işledi propagandasını yaydı.

Ogün Samast'ın bu bayraklı pozunu basına servis eden ilk isim de geçtiğimiz günlerde FETÖ üyesi olmaktan tutuklanan FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün.

Görüntülerde geçen bir telefon konuşması da Dink suikastini planlayan FETÖ'cü cinayet şebekesinin kritik bir ismini akıllara getirdi. Ogün Samast'ın yanında bulunan bir jandarma görevlisi çalan telefonunu açtı ve konuşmasında "Ramazan Ağabey olabilir mi"? ifadesini kullandı.

İki kez tekrarlanan bu isim, akıllara Dink cinayetinde sorumlu olduğu gerekçesiyle tutuklanan dönemin Trabzon Emniyet Müdürü FETÖ'cü Ramazan Akyürek'i getirdi.

Görüntülerde Samast'ın sırtını sıvazlayan polislerin Samast'a bir de video izlettiği görülüyor. İddiaya göre Samast'a izletilen video Hrant Dink'in öldürülmesine ait kayıtlar.

Tetikçi Ogün Samast'la birlikte poz veren iki polis şefinden birisi Samsun Terörle Mücadele Müdürvekili Metin Balta diğeri de aynı şubede görevli Komiser İbrahim Fırat.

Fetö'cü olduğu gerekçesiyle açığa alınan iki polis şefi , ardından da meslekten ihraç edildi.

ulusalkanal.com.tr

# fetö # ergenekon # Hrant Dink # Samsun Emniyet Müdürlüğü