Suruç’ta bilanço artıyor: Biraz önce gelen bilgiye göre...

Suruç’ta bilanço artıyor: Biraz önce gelen bilgiye göre...

Suruç'taki patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 32'ye yükseldi. Ölenlerin kimlikleri belirlendi. 32 cenazeden 5'i memleketlerine gönderildi. Patlama sonrası Ankara'dan gönderilen özel ekip saldırgana ait görüntülere ulaştı. Saldırganın, 20'li yaşlarda bir erkek olduğu öne sürüldü. Şanlıurfa Valiliği, kentte olası bir olayın önüne geçmek için eylemleri yasakladı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 32'ye yükseldi.

Cenazeler, Şanlıurfa'dan Gaziantep'teki adli tıp kurumuna gönderildi.

Patlamada ölenlerin kimlikleri de belli oldu. 32 cenazeden 5’i toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Patlama sonrası inceleme yapmak üzere Suruç'a gönderilen özel ekip saldırgana ait görüntülere ulaştı. Kamera kayıtlarını inceleyen ekip, saldırıyı düzenleyen canlı bombayı tespit etti. Saldırıda kullanılan bombanın demir bilyelerle güçlendirilmiş TNT olduğu kaydedildi.

Canlı bombanın 20 yaşındaki bir erkek olduğu ve Adıyaman'da ikamet ettiği öne sürüldü.

Şanlıurfa Valiliği olası bir olayın önüne geçmek için il ve ilçelerde eylemleri yasakladı. 4 buçuk saat sonra kararı iptal edildiği duyuruldu. Genelkuramay sınırdaki hareketliliği takip etmek için bölgeye silahsız İHA gönderdi.

Öte yandan patlamayla ilgili önemli bir iddia gündeme geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT'in çatışma bölgeleriyle bağlantılı olan ve canlı bomba olma ihtimali bulunan 4 kadın şüphelinin bilgilerini illere gönderdiği öne sürüldü.

Suruç saldırısını yapan kişinin de o canlı bombalardan biri olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Patlama sonrası bölgeye giden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik sabah saatlerinde basın toplantısı düzenledi. Kurtulmuş, yaralılardan bazılarının taburcu edildiğini, yaralı sayısının şu an 32 olduğunu açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

# hdp # şanlıurfa # bombalı saldırı # demirtaş # intihar saldırısı # patlama anı # ankarada alarm # sanliurfada patlama