Milli Anayasa Hareketi Başkanı Hasan Korkmazcan'dan Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a çağrı

Milli Anayasa Hareketi Başkanı Hasan Korkmazcan, Meclis Başkanlığının başkanlık sistemi teklifini, Anayasa'ya aykırı hazırlandığı için reddetmesi gerektiğini söyledi. Meclis Başkanlığının İçtüzüğe göre teklifi komisyona geri gönderme yetkisi olduğunu ifade eden Korkmazcan'a göre, ancak CHP Meclis Başkanlık Divanına teklifin incelenmesi için başvuru yapmalı.

Milli Anayasa Hareketi Yönetim Kurulu Başkanı ve eski Meclis Başkanvekili Hasan Korkmazcan, başkanlık sistemi teklifinin mevcut Anayasa ve Meclis İçtüzüğüne aykırı hazırlandığını söyledi.

Korkmazcan, Meclis Başkanlığı Meclis İçtüzüğü ve mevcut Anayasa'ya aykırı bir teklifi İçtüzüğün 14 taksim 6 ile 38'inci maddesine göre reddetme hakkına sahip.

Korkmazcan, Başbakan Binali Yıldırım'ın sözlerini de değerlendirdi.

YILDIRIM'A REJİM YANITI

"Bu açıklamalar iktidarın, hâlâ bölücü çevrelerler pazarlık kapısını açık tuttuğunu ve "Vesayet" sözleriyle de Cumhuriyeti hedef alan çevrelerle aynı zeminde bulunduğunu ortaya koyuyor. "Vesayet", 2004 yılından bu yana Avrupa Birliği sempatizanları ve Cumhuriyet düşmanları tarafından gündeme getirilmiştir. Buradaki "Vesayet" Cumhuriyetin kurucu değerleridir. Yıldırım, "Vesayet rejimini değiştireceğiz" derken Cumhuriyetin ilkelerini değiştirmekten bahsediyor."

HABER: GÜRKAN DEMİR - KAMERA: BARIŞ YURTERİ

ulusalkanal.com.tr

# tbmm # anayasa # ismail kahraman # hasan korkmazcan # milli anayasa hareketi