KKTC ve Filistin bayrağına yasak geldi

Eurovision Şarkı yarışmasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Filistin'in bayrağI açmak yasaklandı. Yasağın gerekçesi olarak "bu ülke ya da yönetimlerin ‘bölgesel’ ve ‘tanınmamış’ olması" gösterildi. Daha vahimi ise, bu ülkelerin IŞID ile aynı yasaklar listesinde yer alması.

KKTC ve Filistin bayrağına yasak geldi

61. Eurovision Şarkı Yarışması’na haftalar kala, yarışmayla ilgili tartışma yaratacak bir karara imza atıldı. İsveç'de yapılan ve finali 14 Mayıs’ta düzenlenecek olan yarışmada, politik amaçlı olduğu gerekçesiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Filistin bayrağının de aralarında olduğu bazı ülke bayraklarına yasak getirildi.

Avrupa Yayın Birliği, tarafından alınan karara gerekçe olarak, bu ülke ya da yönetimlerin ‘bölgesel’ ve ‘tanınmamış’ olması ile ‘Eurovision’un politik olmayan bir şarkı yarışması olması’ gösterildi.

Yarışmada ayrıca Kosova, Dağlık Karabağ, Kırım, Bask, Donetsk ve Transdinyester bayrakları yasaklanırken, terör örgütü IŞİD'e ait bayrağın de listede yer alması dikkat çekti.

Filistin Kültür Bakanlığı, Eurovision 2016 Şarkı Yarışması'nda Filistin bayrağının açılmasının yasaklanmasını kınadı. Filistin, kararı "işgal siyasetine taraflı bir yaklaşım" olarak değerlendirdi.

Avrupa Yayın Birliği, Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Transeksüel bireyleri temsil eden gökkuşağı bayraklarına ise izin verdi. Türkiye Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmayacak.

ulusalkanal.com.tr

# KKTC # yasak # bayrak # Filistin bayrağı