Rize Güneysu'daki sel ve heyelan: Hasar gün ağarınca ortaya çıktı

Rize'nin Güneysu ilçesinde şiddetli yağış etkili oldu. Yağış sel ve heyelana yol açtı. Güneysu'daki hasar sabah saatlerinde gün ağarınca ortaya çıktı. Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, ''İlçede 8 mahalleye yol olmadığı için ulaşamıyoruz. Hayati tehlikesi olan yerleri öncelik vererek boşalttık'' dedi.

Rize Güneysu'daki sel ve heyelan: Hasar gün ağarınca ortaya çıktı

Rize'de dün öğle saatlerinden itibaren şiddetli sağanak etkili oldu.

Sağanağın etkisiyle birlikte Güneysu ilçesinde sel ve heyelan meydana geldi.

İlçe merkezinde iki caddede yaklaşık 3 metre yüksekliğinde toprak birikintisi oluştu.

Gece geç saatlerden itibaren çevre illerden ve Rize'den gelen ekipler ilçe merkezinde temizleme çalışmasını sürdürüyor.

HEYELANLAR CİDDİ SORUNLARA YOL AÇTI

Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, dün akşam saatlerinde etkili olan yağışın ardından sel ve heyelan meydana geldiğini, merkeze elektrik verilemediğini söyledi.

Heyelanlar nedeniyle ciddi sorunlar olduğuna değinen Özer, "İlçede 8 mahalleye yol olmadığı için ulaşamıyoruz. Hayati tehlikesi olan yerleri öncelik vererek boşalttık. Okul yurtlarımıza vatandaşları aldık. Merkez ilçeyi temizledikten sonra hasar tespitine başlayacağız." dedi.

Vatandaşların geceyi güvenli yerde geçirdiğinin altını çizen Özer, "Öğretmenevinde 12, Spor Lisesinde 15, Kaptan Ahmet Erdoğan Lisemizde 12 misafirimiz, toplam 39 misafirimiz var. Toprağın altında araç çıkıyor. Sadece merkezde 10, belediyenin 10 aracı ve hastanenin bodrumu dolmuş. Hasar tespit kaldırıldıktan sonra belli olacak." ifadelerini kullandı.

# sağanak # yağış # rize # yağmur # şiddetli yağış # Hasar # rize sel # rize güneysu # şiddetli sağanak # rize heyelan # rize güneysu sel heyelan # rize güneysu sel # Rize Güneysu heyelan