Araç plakalarında yeni dönem başlıyor

Araç sahiplerini ilgilendiren bir haberle devam ediyoruz. Hızlı Geçiş Sisteminde yanlış ceza yazılmasına da neden olan standart dışı plakaların kullanımını yasaklayan yönetmelik 3 Temmuz itibariyle yürürlüğe girecek. Ağır kusur kapsamında değerlendirilecek standart dışı plakalı araçlar, muayene de edilmeyecek.

Araç plakalarında yeni dönem başlıyor

Araçlarda gösteriş için standart dışı plaka kullananlara uyarı geldi.

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğünce yenilenen trafik kusur tablosu 3 Temmuzda yürürlüğe giriyor.

Yeni yönetmelikte, Hızlı Geçiş Sisteminde yanlış ceza yazılmasına da neden olan standart dışı plakalar "ağır kusur" kapsamında değerlendirilecek. Plakalarda rakamlar arasında vida bulunması, yazıların silik, bold, italik veya kapatma şeklinde olması "ağır kusur" kapsamına girecek.

Araç sahiplerinden plakaların Karayolu Trafik Kanunu'nda belirtildiği gibi 11 santimetre genişliğinde ve 52 santimetre uzunluğunda olması isteniyor.

Peki standart dışı plaka kullanan araç sahipleri ne yapacak? Plakaların değişimi için öncelikle trafik şube müdürlüklerinden alınacak form dolduracak. Daha sonra da il ve ilçelerdeki Türkiye Şoförler Odası Federasyonu ile kayıt tescil bürolarında 31 lira verilerek yeni plaka alınacak.

Standart dışı plakayı değiştirmeyenlerin araçlarının muayenesi ise yapılmayacak.

ulusal.com.tr

# plaka # yeni dönem # hgs # araç plakaları